Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn
Nyheten är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Invigning av ny skolbyggnad på Rinnebäcksskolan

Elever klippband och spelar fanfar.

Elevrådets ordförande Leona Hearfield förklarade den nya skolbyggnaden på Rinnebäcksskolan invigd genom att klippa av bandet medan eleverna Felix Teschner och Julia Gregow spelade fanfar.

Nu är Rinnebäcksskolans nya skolbyggnad invigd med sång, musik, tal och bandklippning. Den nya skolbyggnaden är på 530 kvadratmeter och rymmer fyra klassrum plus utrymme för fritidsverksamhet.

Måndagen den 4 februari invigdes Rinnebäcksskolans nya skolbyggnad med musik och sång där både elever och lärare tog ton. Rektor Peter Westergård, biträdande rektor Eva Persson och utbildningsnämndens ordförande Camilla Mårtensen höll tal. Elevrådets ordförande Leona Hearfield förklarade den nya skolbyggnaden invigd genom att klippa av bandet medan eleverna Felix Teschner och Julia Gregow spelade fanfar. Direkt efter invigningen öppnades portarna för undervisning i de nya lokalerna.

Den nya skolbyggnaden på 530 kvadratmeter är på två plan med fyra klassrum med plats till 30 elever i varje klass, bland annat klassrum för musik- och bildundersvisning. Skolbyggnaden rymmer även lokaler för fritidsverksamheten för årskurs 4-6 på eftermiddagarna.

- Det känns mycket bra att våra elever nu kan flytta in i nya fina lokaler. Vi har sedan flera år arbetat med kreativa lärmiljöer, såväl digitala som fysiska, för att skapa en bra miljö för våra elever och personal. Vi har till exempel valt höga bord till eleverna så att de både kan sitta och stå när de arbetar, säger Peter Westergård, rektor på Rinnebäcksskolan.

De nya lokalerna ska möta behovet av större permanent skolbyggnad som finns på grund av det utökade elevantalet som funnits ett flertal år tillbaka.

Uppdaterad 2019-02-04

 

E-post
kontakt@kavlinge.se

Telefonnummer
046-73 90 00

Organisationsnummer: 21 20 00 1058


Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge

Besöksadress kommunhuset
Kullagatan 2, Kävlinge


Öppettider kommunhuset
Måndag 08.00 - 16.30
Tisdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.30
Torsdag 08.00 - 16.30
Fredag 08.00 - 15.00

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER

Facebook logga