Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn
Nyheten är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Kulturskolan uppträder på Kävlinge Live

Sommarorkestern 2019

Lördagen den 17 augusti arrangeras musikfestivalen Live i Silverforsen Folkets Park i Kävlinge, med en rad välkända artister. Bland de medverkande finns ungdomarna i Kävlinge kommuns Sommarorkester och Kävlinge Kulturskolas lärarorkester.

Sommarorkestern sätts samman efter auditions på våren och består i år av fem ungdomar från Kävlinge kommun. De bokar spelningar, arrangerar musik och repar tillsammans innan de sedan ger sig ut på en tvåveckorsturné. Till sin hjälp har de haft två handledare från Kulturskolan. Nu avslutas sommaren med ett uppträdande på musikfestivalen Live.

Lärarorkestern skapades från början med syfte att presentera Kulturskolans verksamhet ute på kommunens skolor. Vad bättre sätt att göra det på än genom en konsert?

– På våren åker vi ut till skolorna för att visa de instrument man kan spela hos oss. Vi bestämde oss för att göra det till en halvtimmes konsert och tyckte att det blev så bra att vi ville göra om det, ler musiklärare Peter Ljung.

Kävlinge Live nappade och nu får alla möjlighet att se den uppskattade konserten. Temat är filmmusik och vi kommer att få ett smakprov på ett tjugotal instrument.

Kulturskolans chef Kristofer Wåhlander, som själv medverkar i Lärarorkestern under musikfestivalen, ser orkestern som en aktivitet med många positiva effekter:

– Det är fantastiskt roligt att spela tillsammans, och väldigt utvecklande för mig och lärarna. Samtidigt ger det en fin förståelse för vad våra elever går igenom inför en konsert, förklarar Kristofer.

Live! Musikfestival arrangeras av MiK Musikföreningen i Kävlinge i samarbete med Kävlinge kommun, Silverforsen Folkets Park och Folkuniversitetet.

Hela programmet och mer information om Live!länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Uppdaterad 2019-08-12

 

E-post
kontakt@kavlinge.se

Telefonnummer
046-73 90 00

Organisationsnummer: 21 20 00 1058


Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge

Besöksadress kommunhuset
Kullagatan 2, Kävlinge


Öppettider kommunhuset
Måndag 08.00 - 16.30
Tisdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.30
Torsdag 08.00 - 16.30
Fredag 08.00 - 15.00

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER

Facebook logga