Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn
Nyheten är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Lindhart Karlsson får Kävlinge kommuns ledarpris

Lindhart Karlsson från Kävlinge Furulunds Brottarklubb tilldelas Kävlinge kommuns Ledarpris 2019. Priset delas ut vid en ceremoni under kommunens nationaldagsfirande den 6 juni.

Lindhart har med sitt fantastiska engagemang nått stora framgångar tillsammans med sina brottare. För honom mäts framgång dock inte bara i medaljer - han är mån om att även lyfta fram idrottens sociala vinster. Möt vinnaren:

Hur känns det?
- Det känns jättebra - att värdet på det man gör uppskattas.

Varifrån kommer ditt engagemang?
- Drivet är att kunna göra något för de som vill framåt. Det handlar inte bara om det idrottsmässiga, att vinna tävlingar, utan även om det sociala. Det är fantastiskt att få stötta ungdomar och hjälpa dem att landa i samhället. Jag har alltid varit öppen för att klubben inte bara behöver vara till för de som vill tävla och satsa, utan även för de som vill komma hit för att umgås och brottas för att det är roligt.

Hur länge har du varit engagerad inom klubben?
- Brottning har alltid varit en stor del av mitt liv. Jag började brottas i klubben 1966, så det är en del år sedan, och jag gick min sista match när jag var 45. Tränarkarriären inledde jag redan som fjorton-femtonåring och jag har varit engagerad sedan dess. Nu börjar jag se barnbarnen till de som jag varit tränare för.

Vad anser du utmärker en bra ledare?
- Lyhördhet - man måste kunna lyssna på de man tränar och finnas där för deras skull. Det är de som ska göra prestationen, vi andra är bara ett verktyg.

Har du någon förebild som tränare?
- Vi är många inom idrotten i Sverige som gör ett fantastiskt jobb. Och då menar jag inte bara resultatmässigt, utan även föreningslivets roll i samhället. Jag har själv hämtat inspiration från många olika håll - friidrotten, hockeyn och inte minst mina egna tränare från när jag var aktiv. Det är bra att kunna utbyta erfarenheter och att lära av varandra.


Vi gratulerar Lindhart Karlsson till utmärkelsen!

Uppdaterad 2019-05-17

 

E-post
kontakt@kavlinge.se

Telefonnummer
046-73 90 00

Organisationsnummer: 21 20 00 1058


Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge

Besöksadress kommunhuset
Kullagatan 2, Kävlinge


Öppettider kommunhuset
Måndag 08.00 - 16.30
Tisdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.30
Torsdag 08.00 - 16.30
Fredag 08.00 - 15.00

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER

Facebook logga