Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn
Nyheten är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Mycket att göra för dig som är 65+

Hälsofrämjande enheten samordnar ett program med saker att göra för alla seniorer i Kävlinge kommun: fullt med träffar, föredrag och olika slags aktiviteter. Gertrud Persson, Siv Olsson och Lotta Wickström är tre mycket aktiva pensionärer som har provat några av dem – och planerat in fler.

Tre damer skiner ikapp med solen, på promenad längs ån. Gertrud Persson, 84, Siv Olsson, 80, och Lotta Wickström, 70. De flyttade alla in i husen som byggdes här, på gamla linneväveriets mark, för cirka femton år sedan.

Gertrud och Siv är rutinerade pensionärer, Lotta slutade arbeta för två år sedan.

– De här två är mina mentorer i pensionärslivet kan man säga! Och även för livet i Kävlinge: de har bott här i många år men jag är lundabo i själ och hjärta, säger Lotta Wickström med ett leende mot Gertrud och Siv och fortsätter:

– Det var tack vare lägenheten här som jag flyttade hit, läget vid ån och naturen är fantastiskt. Det går faktiskt fortare att köra till Lunds centrum härifrån än från där jag bodde innan på Klostergården.

Program med stor variation

De tre trivs tillsammans, och de trivs med pensionärslivet. Siv och Gertrud är synnerligen aktiva i Kävlinges två pensionärsföreningar SPF och PRO, och Siv bidrar även med en hjälpande hand med församlingens olika arrangemang. Men det finns tid och plats för mer.

Nytt för i år är ett program med aktiviteter för alla seniorer i Kävlinge kommun. De flesta av dem äger rum på de tre träffpunkterna Billingshäll (Kävlinge), Norrehed (Löddeköpinge) och Ligustern (Furulund).

– Ett jättefint program med stor variation på utbudet, vi har prickat för många! I mars var vi bland annat på mannekänguppvisning och vinprovning, båda mycket lyckade arrangemang tyckte vi. Pubaftonen i maj har vi anmält oss till alla tre, och seniormässan låter ju också intressant, säger Siv Olsson.

Träffa nya och gamla bekanta

Gertrud Persson, som även gör mycket tillsammans med sin man, konstaterar att almanackan är ganska fulltecknad, och att särskilda aktiviteter för äldre fyller en viktig funktion.

– Särskilt de som finns i det nya programmet från Hälsofrämjande enheten, för här är något för alla. Om man gör det ena eller det andra är inte så noga, det viktigaste är den sociala samvaron. Att man har något att se fram emot, att man har en anledning att komma ut och träffa folk – både nya och gamla bekanta.

Du hittar alla aktiviteter härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

För dig som är 65+

Förutom en fullspäckat program med aktiviteter inom olika områden erbjuder Hälsofrämjande enheten även anhörigstöd, senior­ och frivilligsamordning, hälsofrämjande hembesök och fixartjänst.

Mer om Hälsofrämjande enheten

Uppdaterad 2019-08-15

 

E-post
kontakt@kavlinge.se

Telefonnummer
046-73 90 00

Organisationsnummer: 21 20 00 1058


Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge

Besöksadress kommunhuset
Kullagatan 2, Kävlinge


Öppettider kommunhuset
Måndag 08.00 - 16.30
Tisdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.30
Torsdag 08.00 - 16.30
Fredag 08.00 - 15.00

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER

Facebook logga