Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn
Nyheten är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Nya Dala förskola i Furulund får toppresultat 

I en nyligen genomförd extern granskning av Nya Dala förskola får verksamheten näst högsta resultat bland förskolor i Sverige sedan 2010.

Vid granskningen, som genomförts av företaget Q-step, når förskolan de högsta stegen inom de elva kvalitetsområden som undersöks. I granskningen får förskolan 116 poäng, att jämföra med resultatet 2010 då Nya Dala fick 102 poäng. Kravet för att bli certifierad är 60 poäng och förskolan är således med stor marginal fortsatt qualiscertifierad. I rapporten skriver granskarna att det nu är viktigt att säkerställa att den redan höga kvaliteten i verksamheten består och att den utvecklas ytterligare. Förskolans framgångsfaktorer är verksamhetens tydliga målfokus och utvecklingsplaner.

– Det är glädjande att våra duktiga pedagoger och fina verksamhet får höga betyg i en extern granskning, jag och nämnden har under många år följt det utvecklingsarbete och målmedvetenhet som finns inom förskolan och som ger varje barn en bra start på sitt lärande, säger Camilla Mårtensen, ordförande i utbildningsnämnden.

Med fokus på teknik och naturvetenskap

Förskolan Nya Dala byggdes år 2009 och ligger i utkanten av Furulund. Sedan 2011 är Lina Jägestedt förskolechef. 109 barn och 22 medarbetare vistas på Nya Dala förskola och det finns tre enheter/spår; Vattnet, Jorden och Luften.

Profilen för förskolan är sedan flera år tillbaka teknik och naturvetenskap och centralt i huset finns ett stort rum för upplevelser av olika slag kopplat till denna profil.

– ­Det är tack vare mina engagerade och kompetenta medarbetare som vi har lyckats få de höga poängen i granskningen. Både förskollärarna och barnskötarna har stort fokus på sitt uppdrag. De är lyhörda och flexibla dagligen både mot barns tankar och idéer, men även mot sina kollegor. Vår samsyn och värdegrund gör oss starka, vilket gör att alla arbetar mot samma mål! Jag är oerhört stolt över det arbete som sker, berättar Lina Jägestedt, förskolechef.

Om granskningen

Qualis är ett kvalitetsverktyg, framtaget av Q-steps, för att mäta kvalitet i verksamheter. Kvalitetsverktyget bygger på kriterier på sju steg inom elva kvalitetsområden (t.ex. utveckling och lärande, normer och värden och arbetssätt och pedagogroll). Ju högre upp en förskola eller skola kommer i Qualistrappan, desto högre kvalitet. Kvalitet innebär definitionsmässigt ”graden av måluppfyllelse”. Qualis kriterier utgår från målen i skollag och läroplaner. Både självvärdering och extern granskning är direkt kopplade till kriterierna.

Uppdaterad 2019-01-29

 

E-post
kontakt@kavlinge.se

Telefonnummer
046-73 90 00

Organisationsnummer: 21 20 00 1058


Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge

Besöksadress kommunhuset
Kullagatan 2, Kävlinge


Öppettider kommunhuset
Måndag 08.00 - 16.30
Tisdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.30
Torsdag 08.00 - 16.30
Fredag 08.00 - 15.00

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER

Facebook logga