Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn
Nyheten är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

OK Silva får Kävlinge kommuns Friskvårdspris

Orienteringsklubben OK Silva får Kävlinge kommuns Friskvårdspris 2019. Priset kommer att delas ut vid en ceremoni under kommunens nationaldagsfirande den 6 juni.

OK Silva, med omkring 250 medlemmar, ordnar orienteringsaktiviteter på flera olika platser i kommunen - i såväl skog som i park- och tätortsmiljö. Ordförande Magnus Thuresson berättar:

- Vi är en klubb med aktiva medlemmar i alla åldrar, från de som är några år gamla till de som är i åttioårsåldern. Vi är en klubb som tar hand om varandra och som försöker hålla en låg avgift så att inte kostnaden ska avgöra om man kan vara med.

Vem passar orientering för?
- Orientering är en utmaning för alla sinnen. Eftersom det både handlar om att klura och att röra på sig passar det både löparen och den som bara vill komma ut i naturen och gå en bana.

Hur jobbar ni med hälsa och friskvård?
- Vi tycker att det är viktigt att alla får möjlighet att delta på sina villkor. Vi har varierande träning och arbetar mycket med att skapa möjlighet för alla åldrar att vara med vid våra aktiviteter. Att känna gemenskap och tillhörighet är en viktig hälsoaspekt så vi försöker att ha ett socialt fokus på våra träningar. Vi grillar till exempel korv efter träningen på våren och hösten - det brukar vara mycket uppskattat och många stannar kvar och pratar lite extra.

Hur ser du på OK Silvas roll i samhället?
- Vi tycker att vi gör en hälsoinsats för personer i olika åldrar, bland annat genom att lägga träningarna i närheten så att det blir enkelt att ta sig ut och röra på sig. På senare år har vi också lagt en hel del arbete på att utveckla möjligheterna för skolorientering. Förra året hjälpte vi skolorna vid sjutton skolorienteringstillfällen med sammanlagt nästan tusen deltagande elever.

Har ni några nyheter på gång?
- Vi hoppas kunna arrangera en sprintorienteringstävling inne i Kävlinge i juni nästa år. Sprintorientering, som är orientering i park- och tätortsmiljö blir allt mer populärt och vi tror att vi skulle kunna få drygt 400 deltagare vid en sådan tävling.


Stort grattis till OK Silva!

OK Silvas ordförande Magnus Thuresson under Veteran-VM i Danmark förra sommaren

Uppdaterad 2019-05-23

 

E-post
kontakt@kavlinge.se

Telefonnummer
046-73 90 00

Organisationsnummer: 21 20 00 1058


Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge

Besöksadress kommunhuset
Kullagatan 2, Kävlinge


Öppettider kommunhuset
Måndag 08.00 - 16.30
Tisdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.30
Torsdag 08.00 - 16.30
Fredag 08.00 - 15.00

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER

Facebook logga