Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn
Nyheten är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Satsning på campingstugor och aktivitetscenter vid Barsebäckstrand

Människor går ut på bryggan vid Barsebäckstrand.

Nu tar Kävlinge kommun första steget i omvandlingen av Barsebäckstrand. 12 campingstugor ska byggas under 2019 och ny entreprenör ska sköta driften av campingen under två år. Kommunen fortsätter även arbetet med utveckla ett aktivitetscenter på området.

Kävlinge kommun skriver avtal med Fritid Österlen Holding AB om driften av campingverksamheten på Barsebäckstrand för de kommande två åren.

- Fritid Österlen har en gedigen och dokumenterat framgångsrik och uppskattad verksamhet vid två andra campinganläggningar i Skåne. I samverkan med andra aktörer på området blir deras uppgift att lyfta campingen till en ny nivå som bättre svarar mot de förväntningar som besökare ska kunna ställa på anläggningen. Vårt mål att anläggningen ska kunna ta emot gäster på campingen under våren, säger Mats Rosen, näringslivs- och turistchef.

Förändringar inom campingområdet

Kommunen har fått avslag från Länsstyrelsen på en ansökan om att anlägga en ny parkering i området, men har överklagat beslutet till mark- och miljödomstolen. Tanken är bland annat att bygga ett 20-tal campingstugor i området, men dessa planer blir försenade på grund av processen kring den nya parkeringen. Kommunen vill däremot komma igång och har avsatt pengar för att påbörja satsningen under 2019. Målet är att uppföra 12 nya campingstugor för uthyrning. Under våren dras ny el, vatten och avloppsledningar till stugorna.

Byggarbeten som sker under 2019 kommer att påverka tillgängligheten till hela eller delar av området under våren, men kan även påverka sommaren. En ny strukturplan för området har tagits fram för placeringen av de nya campingstugorna och andra byggnader, vilket påverkar hela området. Det totala antalet campingplatser kommer bli färre för att skapa plats till stugor.

Bokning av camping

Bokning av campingplats på Barsebäckstrand inför sommaren 2019 kommer att kunna göras via www.camping.se. Fritid Österlen räknar med öppna upp bokningssystemet under andra veckan i april.

Säsongsplatser under 2019

Har du redan anmält intresse för säsongsplats till kommunen? Fritid Österlen har fått en lista med namn och kontaktuppgifter till er som redan har anmält intresse. Fritid Österlen kommer att fördela de campingplatser de väljer att hyra ut under hela säsongen.

Frågor om campingen ställas till Fritid Österlen Holding AB:
Tel: 010-1511660
E-post: info@barsebackstrand.com

Aktivitetscenter – en levande mötesplats för hållbar naturturism

Kommunen förhandlar med flera aktörer för att skapa förutsättningar för att utveckla ett aktivitetscentra som knyter samman de attraktionsnoder som finns längs kusten.

- Vi har fått in förslag från flera aktörer med underlag för att kunna använda området som utgångspunkt för olika naturturismaktiviteter såsom ornotologivandringar, kitesurfing och vandringar. Vi avser att skriva avtal med ett antal aktörer för att skapa en levande mötesplats för hållbar naturturism längs med kusten, säger Mats Rosén.

Läs mer om kommunens utvecklingsarbete och planer för kustområdet Barsebäckstrand.

Uppdaterad 2019-03-28

 

E-post
kontakt@kavlinge.se

Telefonnummer
046-73 90 00

Organisationsnummer: 21 20 00 1058


Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge

Besöksadress kommunhuset
Kullagatan 2, Kävlinge


Öppettider kommunhuset
Måndag 08.00 - 16.30
Tisdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.30
Torsdag 08.00 - 16.30
Fredag 08.00 - 15.00

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER

Facebook logga