Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn
Nyheten är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Startskottet för byggboom i Stationsstaden

Annika Pålsson, Johan Svedström, Fredrik Bokelund, Mikael Persson och Pia Almström hålelr tillsammans en spade och tar första spadtaget vid byggplatsen.

Idag var det byggstart för Brf Stationstorget i den nya stadsdelen Stationsstaden i Kävlinge. På plats var Annika Pålsson, Johan Svedström, Fredrik Bokelund, från Midroc, Mikael Persson och Pia Almström, från Kävlinge kommun, för att tillsammans berätta mer om Brf Stationstorget och framtida planer för Stationsstaden. Foto: Rickard/Studio-e.se.

Idag togs första spadtaget av etapp två i utformningen av den nya spännande stadsdelen Stationsstaden i Kävlinge. Först ut är BRF Stationstorget och under 2019 väntas fler byggstarter av olika bostadsprojekt i området.

Intill järnvägsstationen i Kävlinge byggs ett nytt område som väntas bli en levande stadsdel med ett varierat utbud av bostäder och lokaler för butiker och service. Här kommer så småningom runt 3 200 invånare bo i cirka 1 300 bostäder. Stationsstaden är ett samarbete mellan Kävlinge kommun och en rad fastighetsutvecklare som kommer att bygga många spännande bostäder i området. Midroc står bakom byggnationen av BRF Stationstorget som hade byggstart den 8 maj. Fastigheten kommer att bestå av 64 lägenheter, 1-5 rum och kök, och är gestaltad av FOJAB Arkitekter. Beräknad inflytt hösten 2020.

- Det är roligt att tillsammans med Kävlinge Kommun bjuda in till byggstart av Brf Stationsstaden och fira med bostadskunderna som kommer att bo mitt i centrum av Kävlinges nya spännande stadsdel, säger Johan Svedström från Midroc.

- Våra planer för Stationsstaden började för många år sedan. Det har varit en lång spännande resa tillsammans med Midroc som nu blir verklighet. Och det ska bli oerhört kul att se flera bostadsprojekt växa fram under året i vår nya moderna stadsdel som ska locka ännu fler invånare till vår kommun, säger Pia Almström, kommunstyrelsen ordförande.

Byggprojekt i Stationsstaden

  • Förberedelser pågår av etapp två (norra delen av området fram till väg 104) där gator och va-anläggningar ska anläggas.
  • Under 2019 är det byggstart för flera bostadsprojekt med olika typer av hus och boendeformer. Det kommer att byggas både hyresrättslägenheter och bostadsrätter i form av lägenheter och radhus. Läs om respektive byggprojekt på stationsstaden.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
  • Nytt medborgarhus med bibliotek, kommunhus och aktivitetshus börjar att byggas hösten 2019. Beräknad inflyttning september 2021.
  • Ett nytt badhus ska byggas i samverkan med PEAB. Sommaren 2020 får KKB Fastigheter tillträde till tomten där Hejdes bygghandel finns idag. De första badgästerna beräknas kunna ta ett dopp hösten 2022.
Uppdaterad 2019-05-08

 

E-post
kontakt@kavlinge.se

Telefonnummer
046-73 90 00

Organisationsnummer: 21 20 00 1058


Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge

Besöksadress kommunhuset
Kullagatan 2, Kävlinge


Öppettider kommunhuset
Måndag 08.00 - 16.30
Tisdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.30
Torsdag 08.00 - 16.30
Fredag 08.00 - 15.00

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER

Facebook logga