Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn
Nyheten är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Taklagsfest för stora och små på Tolvåkers förskola

Viktor, Maya, Aaron, Jonathan, Lara och Lucas festar på saft och hamburgare.

Grillröken låg tjock över gården när det igår anordnades taklagsfest på Tolvåkers förskola i Löddeköpinge. Den nya förskolan – som byggs efter skolverkets senaste rekommendationer för förskoleverksamhet – kommer att stå klar vid årsskiftet.

Susanne Folkesson, tillförordnad rektor på Tolvåkers förskola

Omkring två hundra personer bjöds på grillade hamburgare i strålande sensommarväder. Barn och pedagoger från Tolvåkers förskola var inbjudna tillsammans med de som varit involverade i byggprojektet; byggare, arkitekter och representanter från kommunen och KKB Fastigheter.

- Det är fantastiskt att få vara med på denna dag och att få se hur barnens ögon lyser upp när de ser sin nya förskola, ler Susanne Folkesson, tillförordnad rektor.

Barn och personal på förskolan, som i dagsläget huserar i paviljonger bredvid byggarbetsplatsen, har varit involverade under hela processen.

- Pedagogerna har varit delaktiga i utformningen av lokalerna och barnen har fått komma hit tidigare och se förskolan växa fram, berättar Susanne.

Byggnaden uppförs i två plan och kommer förutom förskola att rymma kulturskola och fritidsgård. Förskolans lokaler är anpassade för mindre barngrupper med egna miljöer och har även gemensamma utrymmen som exempelvis vattenleksrum och ateljé samt ett kök så att all mat kan lagas på plats.

Utemiljön har redan börjat anläggas och många glada tillrop hördes från barnen när de såg klätterställningar och sjörövarskepp, även om någon blev besviken över att de inte fick testa grävmaskinerna. Trots att en del återstår har nedräkningen inför inflyttning börjat.

- Vi kommer att ha besiktning i januari nästa år och därefter kan verksamheterna börja flytta in, berättar Jimmie Persson, fastighetschef på KKL, KKB Fastigheters systerbolag för samhällsnyttiga fastigheter.

Tolvåkersområdet – Förnyelse i flera etapper

Förnyelsen av Tolvåkersområdet kommer att pågå under flera år och innefattar bland annat en ny förskola, en ny skolbyggnad som ersätter Tolvåkerskolan och mellanstadiedelen av Söderparkskolan samt en ny sporthall där Tolvåkersbadet idag står.

Mer om Tolvåkersområdets förnyelse

Uppdaterad 2019-08-22

 

E-post
kontakt@kavlinge.se

Telefonnummer
046-73 90 00

Organisationsnummer: 21 20 00 1058


Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge

Besöksadress kommunhuset
Kullagatan 2, Kävlinge


Öppettider kommunhuset
Måndag 08.00 - 16.30
Tisdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.30
Torsdag 08.00 - 16.30
Fredag 08.00 - 15.00

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER

Facebook logga