Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn
Nyheten är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Tolvåkersbadet stängs tillsvidare

Efter en besiktning av Tolvåkersbadet har den kommunala fastighetsägaren KKL idag beslutat att stänga badet omgående. Besiktningen visade att det finns brister i bassängkonstruktionen vilket medför säkerhetsrisk för besökare och personal.

- Vi besiktar våra badhus kontinuerligt och nu visade besiktningen av Tolvåkersbadets källare att det finns rasrisk från delar av konstruktionen. Därför behöver vi stänga badet omgående, säger Jimmie Persson, fastighetschef – samhällsnyttiga fastigheter på KKB fastigheter AB.

En mer omfattande utredning kommer omedelbart att påbörjas för att kartlägga vilka brister som finns i konstruktionen och vilka åtgärder som behöver vidtas. Utredningen beräknas vara färdig efter sommaren. Då fattas beslut kring vad nästa steg är för Tolvåkersbadet. Gymmet och idrottshallen påverkas inte av stängningen. 

- Det är känt sedan tidigare att de två badhus som finns i kommunen börjar bli till åren, därför kommer ett nytt badhus att byggas. Förhoppningen är att vi på bästa möjliga sätt kan tillgodose de behov som finns fram till dess att det nya badhuset är klart. Det viktigaste just nu är att upprätthålla säkerheten, säger Johan Ericsson, ordförande Arbetsliv och fritidsnämnden.

Berörda föreningar kontaktas

­- Vi kommer så snart som möjligt att kalla till ett möte med de föreningar som nyttjar Tolvåkersbadet. Utifrån vad utredningen visar får vi sedan ta ställning till eventuella behov av andra lösningar, säger Anneli Nilsson, sektorchef för Arbetsliv och fritid på Kävlinge kommun.

Uppdaterad 2019-06-14

 

E-post
kontakt@kavlinge.se

Telefonnummer
046-73 90 00

Organisationsnummer: 21 20 00 1058


Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge

Besöksadress kommunhuset
Kullagatan 2, Kävlinge


Öppettider kommunhuset
Måndag 08.00 - 16.30
Tisdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.30
Torsdag 08.00 - 16.30
Fredag 08.00 - 15.00

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER

Facebook logga