Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn
Nyheten är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Tryggheten ökar i Kävlinge kommun

Den totala tryggheten har ökat i Kävlinge kommun. Det visar årets stora trygghetsmätning som idag presenterades.

Polisen genomför tillsammans med kommunen varje år en mätning för att undersöka tryggheten hos medborgarna. Trygghetsmätningen sker genom enkätutskick till slumpmässigt utvalda personer i åldern 16-85 år som är bosatta i kommunen.

Årets mätning visar att den totala tryggheten har ökat i Kävlinge kommun, efter att ha legat oförändrad under 2017 och 2018.

– Vi har i Kävlinge kommun ett väldigt gott samarbete med polisen och även med andra aktörer, såsom nattvandrare och företagare. Det är glädjande att se att vårt gemensamma arbete ger resultat, säger Björn Andersson, säkerhetschef på Kävlinge kommun.

En viktig trygghetsfaktor är att oron för att bli misshandlad eller överfallen i sitt område har minskat successivt under de senaste åren. Även anmälda misshandelsfall har minskat under denna period. En förklaring kan vara en ökad närvaro av polisen på platser med mycket oro.

Oro för inbrott

Det finns en relativt hög oro för inbrott i bostaden. Det faktiska antalet inbrott som sker i Kävlinge har dock haft en stadigt nedåtgående trend och ligger nu på mycket låga nivåer. Under årets första nio månader har vi i Kävlinge kommun haft 15 villainbrott, vilket är den lägsta siffran på många år.

Fortsatt samarbete

Trygghetsarbetet i Kävlinge kommun har under året präglats av en ökad samverkan mellan olika aktörer. Detta arbete ska fortsätta:

– Vi har nu en mycket väl fungerande samverkan mellan oss aktörer, vilket bland annat har gjort att inbrott och skadegörelse har minskat. Under nästa år kommer vårt arbete att fortsätta oförminskat för att ytterligare öka trygghetskänslan i vår kommun, förklarar Björn.

Resultat från Trygghetsmätningen 2019länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Uppdaterad 2019-11-08

 

E-post
kontakt@kavlinge.se

Telefonnummer
046-73 90 00

Organisationsnummer: 21 20 00 1058


Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge

Besöksadress kommunhuset
Kullagatan 2, Kävlinge


Öppettider kommunhuset
Måndag 08.00 - 16.30
Tisdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.30
Torsdag 08.00 - 16.30
Fredag 08.00 - 15.00

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER

Facebook logga