Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn
Nyheten är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Utvecklande sommarlov i Kävlinge kommun

Sommarorkestern och Sommarliv är två annorlunda och utvecklande sommaraktiviteter som ungdomar i Kävlinge kommun har tagit sig an. Under några veckor i sommar får deltagarna chans att ägna sig åt något de brinner extra mycket för.

Sommarliv är en utveckling av tidigare års Sommarlovsentreprenörer. Ungdomar med företagsidéer får hjälp med startkapital och coaching för att få sina idéer flygklara. Sommarorkestern är precis vad det låter; en orkester bestående av fem ungdomar som under en treveckorsperiod i sommar bokar och genomför spelningar.

Två veckors turné

– Vi har haft sommarorkestern i sju-åtta år nu. Orkestern sätts samman efter auditions och ungdomarna gör tillsammans med två handledare från Kulturskolan allt från att arrangera musik och boka spelningar till att rigga ljud och köra konserter, berättar Kulturskolans chef Kristofer Wåhlander.

Sommarorkestern arbetar under en treveckorsperiod. Första veckan ägnades åt förberedelser – arrangera musik, repa och boka spelningar – och de följande två veckorna ger sig orkestern ut på turné.

– Och i augusti spelar Sommarorkestern på musikfestivalen Kävlinge Live, lägger Kristofer till.

Här spelar Sommarorkester under nästa vecka:
1/7 11:00 - Möllebacken, demensboende i Löddeköpinge
2/7 14:00 - Annelund, fritidsgård i Kävlinge
3/7 13:00 - Eyragården, öppen verksamhet i Kävlinge
4/7 13:30 - Löddeköpinge församlingshem
5/7 12:00 - Biblioteks Caféet i Kävlinge

Sommarorkestern 2019: Mollie Liljedahl, Johannes Persson, Marcus Kerschner, Emil Sjögren och Ylva Höglund

15 engagerade unga entreprenörer

De unga entreprenörerna i Sommarliv har också förbundit sig till tre veckors arbete, men får gärna fortsätta att driva sin verksamhet längre tid än så. Under en inledande Kick Off-vecka har ungdomarna utvecklat sina idéer med hjälp av handledare. Charlotte Malmborg på Kävlinge kommun är projektledare för Sommarliv och till sin hjälp har hon haft tre konsulter specialiserade på att coacha och vägleda.

Årets förändrade koncept är både märkbart och uppskattat. Vincent Östling, som kommer att ägna sig åt trädgårdsarbete i sommar, var med även i fjol:

– Det är ett helt annat upplägg i år och jag tycker att det är jättebra. I fjol var det mest fokus på affärsidén men i år har vi arbetat mycket mer med oss själva; Varför vill jag göra detta? Vad driver mig?

Många av deltagarna håller med om att de har fått en bättre förståelse för sina idéer under kickoff-veckan och är glada för den hjälp de har fått för att komma igång. De har blivit utmanade att ta sig ur sin komfortzon och har via studiebesök och nätverksträffar knutit många nyttiga kontakter.

Vi hoppas att sommaren blir både rolig och lärorik för orkestermedlemmar och entreprenörer!

Anlita våra unga entreprenörer!

Presentation av Sommarlivs deltagare och deras verksamhetPDF

Läs mer om Sommarliv - ungt entreprenörskap i Skåne

Deltagarna i Sommarliv 2019

Uppdaterad 2019-07-16

 

E-post
kontakt@kavlinge.se

Telefonnummer
046-73 90 00

Organisationsnummer: 21 20 00 1058


Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge

Besöksadress kommunhuset
Kullagatan 2, Kävlinge


Öppettider kommunhuset
Måndag 08.00 - 16.30
Tisdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.30
Torsdag 08.00 - 16.30
Fredag 08.00 - 15.00

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER

Facebook logga