Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn
Nyheten är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Värdegrundsvecka inom Kävlinge kommuns förskolor

En målad blå figur som ett hjärta med handavtryck från stora och små.

Under värdegrundsveckan fick barnen på Stinsgårdens förskola bland annat göra ett handavtryck på Doddo. Doddo är en del i Babblarna, och Babblarna är i sin tur ett tema som används mycket i det pedagogiska arbetet på våra småbarnsavdelningar.

Under vecka 7 genomfördes en värdegrundsvecka inom kommunens förskolor för att synliggöra förskolans arbete för att främja barnens förståelse för sitt eget och sina medmänniskors egenvärde.

Värdegrund i förskolan är en grundläggande förutsättning för barnens framtid, såväl för lärande som för demokratiska värderingar, öppenhet, respekt, integritet och solidaritet. Förskolan ska aktivt arbeta för att främja barnens förståelse för sitt eget och sina medmänniskors egenvärde. Kävlinge kommuns förskolor uppmärksammar sitt värdegrundsarbete med en värdegrundsvecka varje år. Tanken är att synliggöra arbetet både för barnen, deras föräldrar och förhoppningsvis sprida ringar på vattnet.

På Stinsgården förskola har de band annat påmint varandra om hur man är mot sin kompis. Det har varit yoga på programmet - ett bra sätt att hjälpa våra barn att få kroppskännedom och att komma i kontakt med sina sinnen, känslor och andning. Det bjöds även på teater - ”Konst eller konstigt?” - som handlar om Rut och Knut som ska ha vernissage men inte riktigt är överens om vad som är konst eller inte… Teatern lägger vikten vid värdegrund och konfliktlösning. Det är våra duktiga kulturpedagoger, Lillemor Thomsen och Malin Hawaleska Karlsson, som stod för skådespelet.

Förskolan arbetar även med olika pedagogiska material för att ram in värdegrunden bland annat genom att diskutera hur man är en bra kompis enligt Babblarna eller Bamse och hans vänner. Förskolorna lägger stort värde vid detta viktiga arbete som pågår dagligen på olika sätt hela året som en naturlig del av verksamheten och som formar barnen sätt att vara mot varandra.

Uppdaterad 2019-02-15

 

E-post
kontakt@kavlinge.se

Telefonnummer
046-73 90 00

Organisationsnummer: 21 20 00 1058


Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge

Besöksadress kommunhuset
Kullagatan 2, Kävlinge


Öppettider kommunhuset
Måndag 08.00 - 16.30
Tisdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.30
Torsdag 08.00 - 16.30
Fredag 08.00 - 15.00

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER

Facebook logga