Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn
Nyheten är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Covid-19 team står redo

Kävlinge kommuns omsorgsorganisation är förberedda och startklara för att ta hand om smittade sjuka vårdtagare.

Inom Kävlinges kommunala omsorg finns i nuläget ännu ingen konstaterad covid-19 smitta. Vi har dock förberett oss för att snabbt kunna ställa om organisationen för att på bästa sätt ta hand om sjuka och smittade.

– För att begränsa antalet personer runt den sjuke, och därmed minska risken för smittspridning, har vi förberett ett särskilt team och en enhet som nu står redo, förklarar Ann-Louise Christensen, sektorchef för sektor Omsorg.

Det handlar dels om ett team som ska ta hand om sjuka som bor hemma och som har hemtjänst, dels om en enhet som ska kunna ta emot de som skrivs ut från sjukhus men som inte bedöms klara sig hemma på egen hand med hjälp av hemtjänsten.

– Parallellt med det viktiga arbetet att följa upp våra hygienrutiner för att minimera risken för smitta, har vi utarbetat en plan för hur vi ska agera om vi får smittade hos oss, berättar Ann-Louise Christensen.

I denna plan ingår också att se till att ha ett tillräckligt stort lager med skyddsutrustning för att täcka behovet även om vi skulle få ett större antal smittade.

– Kävlinge kommun har idag ingen brist på skyddsutrustning, och det känns bra, säger Ann-Louise Christensen.

Medarbetarna som ingår i den nya covid-organisationen har varit involverade då information och rutiner har tagits fram. Det finns en dedikerad sjuksköterska som ansvarar för rutiner och utbildning och som finns till hands för medarbetarna för att stötta och svara på frågor.

Skyddsutrustning, besöksförbud och bemanning – så arbetar vi inom Kävlinge kommuns omsorg

Uppdaterad 2020-05-27

 

E-post
kontakt@kavlinge.se

Telefonnummer
046-73 90 00

Organisationsnummer: 21 20 00 1058


Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge

Besöksadress kommunhuset
Kullagatan 2, Kävlinge


Öppettider kommunhuset
Måndag 08.00 - 16.30
Tisdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.30
Torsdag 08.00 - 16.30
Fredag 08.00 - 15.00

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER

Facebook logga