Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn
Nyheten är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Information med anledning av coronavirus (covid-19)

Kävlinge kommun följer noga händelseutvecklingen kring coronavirus och de direktiv som svenska myndigheter ger. Här hittar du den senaste informationen från kommunen kring coronavirus (covid-19).

Innehåll:


Arbetet inom sektor Omsorg

Vi har samlat information om hur vi arbetar för att minska riskerna för våra äldre och funktionsnedsatta samt hur vi kommer att agera vid en eventuell smitta i någon av våra omsorgsverksamheter på en särskild sida:

Så arbetar vi inom Kävlinge kommuns omsorg

Volontärverksamhet

Kävlinge kommun samordnar hjälpinsatser till personer i riskgrupper på grund av coronaviruset.Vill du hjälpa andra eller behöver du hjälp? Anmäl ditt intresse härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster eller ring vår hälsosamordning: 046-280 41 27, 046-280 41 08, ‪046-280 42 22.

Så kan du hjälpa eller få hjälp

Kommunens evenemang och aktiviteter

Kävlinge kommuns arrangemang påverkas även fortsättningsvis av pandemin. Vissa arrangemang ställs in, andra anpassas så att de går att genomföra enligt de nya förutsättningarna. Se eventkalendern för information om specifika evenemanglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kävlinge kommuns bibliotek håller öppet för allmänheten, men vissa avvikelser från ordinarie bemanningstider kan förekomma. Använd våra digitala bibliotekstjänster om du är sjuk eller känslig för smitta.

Insatser för föreningar

Tips på aktiviteter utomhus och online

Äldre och andra riskgrupper

Regeringen har hävt besöksförbudet och till våra särskilda boenden är anhöriga åter välkomna. Besöken måste bokas på förhand för att förhindra trängsel och för att vi ska kunna se till att besöken sker på ett säkert sätt för de boende.

Detta gäller vid besök på våra särskilda boenden

För att minska risken för smittspridning av coronaviruset har Kävlinge kommun fattat beslut om att ge färdtjänstresenärer möjlighet att åka ensamma i bilarna.

Kävlinge kommuns dagcentraler och restauranger håller stängt för allmänheten. Maten i våra seniorrestauranger packas och säljs i engångsförpackningar för avhämtning av hemtjänstpersonal eller av den enskilde själv. Restaurangen fungerar som ett gemensamhetsutrymme där matgästerna kan sätta sig för att äta sin mat om de vill.

Till vårdnadshavare

Kävlinge kommuns förskolor och fritids håller öppet som vanligt. Vi ber er dock att vara noga med att hålla sjuka barn hemma.
Så arbetar våra skolor och förskolor för att minska smittspridning

Öppna förskola Familjehuset har anpassat sin verksamhet med mindre grupper som måste förbokas samt verksamhet utomhus. På deras Facebook-sida anslås inför varje dag på vilken plats träffarna hålls.
Öppna förskolan/Familjehusets på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Om du som vårdnadshavare blir permitterad från arbetet behåller barnet sin plats i förskolan eller vid fritidshemmet tills vidare enligt det schema som gällde då vårdnadshavare var i arbete.

Folkhälsomyndighetens information till skolor, förskolor och vårdnadshavarelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Till dig som studerar

Från och med den 18 mars 2020 bedrivs Lärcentrums utbildningar på distans. IM- och Komvuxelever kommer att få instruktioner om utbildningarnas genomförande av sina mentorer och kursansvariga pedagoger. Vägledningen för vuxenutbildning ervjuds via telefon eller mail; vagledning.vux@kavlinge.se, telefon 046-73 93 60.

Studiesmedjan är stängd tills vidare.

Kävlingekommuns gymnasieungdomar uppmanas att följa sina gymnasieskolors information och instruktioner.

Till dig som företagare

Kävlinge kommun sätter in flera insatser för att stötta och underlätta för våra lokala företagare ekonomiskt.

Kävlinge kommuns stödpaket för företagare

Folkhälsomyndigheten föreskriver, med stöd av smittskyddsförordningen, särskilda åtgärder för restauranger, barer och caféer för att minska risken för spridning av covid-19.

Information om smittskydd på serveringsställenlänk till annan webbplats

Folkhälsomyndighetens regler för restaurangerlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Till föreningar

Kävlinge kommun erbjuder ett tillfälligt riktat föreningsstöd för att möta utmaningen med en ökad psykisk ohälsa hos äldre som följd av coronapandemin. Fram till den 31 oktober kan föreningar ansöka om upp till 5 000 kronor för en aktivitet som bryter isolering och främja psykisk hälsa hos seniorer.

Information om upplägg och ansökan om tillfälligt föreningsstöd

Information in English

Kävlinge municipality is actively following the developments regarding the corona virus. We follow the directives given by Swedish authorities.

You will find up to date information in English at ”Emergency Information from Swedish authorities” and answers to frequently asked questions from the Public Health Agency of Sweden:

Official information on the new corona virus from krisinformation.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Q&A about the corona virus from the Public Health Agency of Swedenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Lättläst

Läs informationen om coronaviruset på en lättläst sida.

Information på arabiska, dari, polska och somaliska

Information på arabiska
Information
Information på persiska

Aktuell information från ansvariga myndigheter

krisinformation.se finns information från olika myndigheter samlat. Här hittar du fakta om viruset och om smittspridning, råd till resenärer och de senaste rekommendationerna från svenska myndigheter: Information om coronaviruset på krisinformation.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Folkhälsomyndigheten har sammanställt frågor och svar om viruset, smittovägar och hur du kan skydda dig: Frågor och svar om coronaviruset från Folkhälsomyndighetenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Region Skånes hemsida finns information kring beredskapen i Skåne samt kring när du ska kontakta vården: Information från Region Skånelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Hos Försakringskassan kan du läsa mer om vad som gäller om du som arbetar blir sjuk eller måste stanna hemma för vård av sjukt barn. Information om ersättningar från Försäkringskassanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Så hanterar du din oro

På BRIS hemsida kan du ta del av tips och råd på hur du pratar med ditt barn om coronaviruset. Även på Röda korsets hemsida finns det stöd att få i att hantera sin oro.

BRIS - så pratar du med ditt barn om coronaviruslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Röda Korsets råd om att hantera orolänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Uppdaterad 2020-10-14

 

E-post
kontakt@kavlinge.se

Telefonnummer
046-73 90 00

Organisationsnummer: 21 20 00 1058

 

Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge

Besöksadress
Kullagatan 2, Kävlinge

 

Öppettider
Måndag 08.00 - 16.30
Tisdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.30
Torsdag 08.00 - 16.30
Fredag 08.00 - 15.00

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER

Facebook logga