Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn
Nyheten är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Internationell aktör vill utveckla Premium Outlet Village i Löddeköpinge

Karta över området i östra delen av Handelsplats Center Syd.

En internationell aktör, Rioja Estates Ltd, ska nu undersöka förutsättningarna för att kunna skapa en Premium Outlet Village vid Marbäcksområdet i östra delen av Handelsplats Center Syd.

Kävlinge kommun har skrivit avtal med en internationell aktör, Rioja Estates Ltd, som vill öppna en Premium Outlet Village på Handelsplats Center Syd – en outlet med ledande premiumvarumärken inom kläder, skor och sällanköpsvaror.

Kävlinge kommun har skrivit en avsiktsförklaring med Rioja Estates LtdMarbäcksområdet i Löddeköpinge. Genom avtalet förbinder sig kommunen att inte förhandla med någon annan aktör om försäljning av marken. Företaget får nu ensamrätt att under ett år undersöka förutsättningarna för att kunna genomföra sitt projekt att skapa en internationell Premium Outlet Village med butiker som representerar ledande premiumvarumärken inom kläder, skor och sällanköpsvaror.

- Vi vet att handel föder handel och framför allt driver ett Premium Outlet nya besökare och kunder till platsen. Kävlinge kommun är övertygade att denna satsning kommer förstärka Handelsplats Center Syd som destination i Öresundsregionen, säger Pia Almström, kommunstyrelsens ordförande.

Under ett år kommer Rioja Estates Ltd att utvärdera de fysiska och lagliga förutsättningarna, men framför allt den kommersiella framgången som platsen och regionen erbjuder för att driva en Premium Outlet Village. Efter utvärderingen tar företaget beslut om etablering av konceptet i Löddeköpinge.

Rioja Estates Ltd utvecklar projektet i Löddeköpinge tillsammans med sin svenska partner AT Nordic Property Group AB.

Uppdaterad 2020-02-11

 

E-post
kontakt@kavlinge.se

Telefonnummer
046-73 90 00

Organisationsnummer: 21 20 00 1058


Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge

Besöksadress kommunhuset
Kullagatan 2, Kävlinge


Öppettider kommunhuset
Måndag 08.00 - 16.30
Tisdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.30
Torsdag 08.00 - 16.30
Fredag 08.00 - 15.00

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER

Facebook logga