Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn
Nyheten är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Livesänt nationaldagsfirande i Kävlinge kommun

Svenska flaggan är hissad på en flaggstång. Blåser i vinden.

När vardagen inte är som den brukar är det värdefullt att vidhålla traditioner och få möjlighet till upplevelse. Därför arrangerar Kävlinge kommun nationaldagsfirande digitalt – via en direktsändning som bjuder på tal, utdelning av priser och flaggor samt härlig sommarmusik.

Det traditionsenliga nationaldagsfirandet den 6 juni i Kyrkparken i Kävlinge är ett av kommunens mest välbesökta evenemang – förra året kom drygt 300 personer. Därför vill Kävlinge kommun erbjuda ett firande trots rådande situation med coronapandemin. Andra kommuner har valt att ställa in deras firande.

- Men vi vill ge möjlighet till tradition och underhållning anpassat efter dagens omständigheter och restriktioner om folksamlingar. Tekniken gör det möjligt att erbjuda våra kommuninvånare underhållning även på distans, vilket kan betyda mycket för personer i riskgrupper som på grund av coronapandemin är isolerade i sina hem men även andra som vill fira Sveriges nationaldag, säger Heidi Viman, kultursamordnare.

Nationaldagsfirande med tal och sommarmusik

Årets nationaldagsfirande flyttas inomhus och kommer att ske utan publik på plats. Istället har du möjlighet att sitta i publiken digitalt och ta del av firandet hemifrån eller var du nu befinner dig på nationaldagen. Firandet livesänds via kavlinge.se/LIVE.

När: 6 juni klockan 14-15
Plats: kavlinge.se/LIVE

Program:

  • Tal av kommunfullmäktiges ordförande Boriana Åberg
  • Utdelning av kommunens priser där vi lyfter invånare som inom olika områden hyllas för sitt engagemang
  • Utdelning av flaggor och fanor till privatpersoner och föreningar (ansökan görs inför nationaldagen)
  • Musikunderhållning av elever från Kulturskolan som bjuder på bland annat bjuder på musikstycken som Sommar är kort, Gotlands Bröllopsmarsch, Öppna landskap och såklart Sveriges nationalsång.

Kommunen brukar välkomna nya medborgare under nationaldagsfirandet, men på grund av rådande restriktioner om folksamlingar kommer de nya medborgarna istället bjudas in till en ceremoni senare i år.

Uppdaterad 2020-06-05

 

E-post
kontakt@kavlinge.se

Telefonnummer
046-73 90 00

Organisationsnummer: 21 20 00 1058


Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge

Besöksadress kommunhuset
Kullagatan 2, Kävlinge


Öppettider kommunhuset
Måndag 08.00 - 16.30
Tisdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.30
Torsdag 08.00 - 16.30
Fredag 08.00 - 15.00

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER

Facebook logga