Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn
Nyheten är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Ny grundskola byggs i Kävlinge

Kävlinge kommun har beslutat att bygga en ny F-6 skola i Gryet i Kävlinge. En detaljplan för skola finns sedan tidigare i området därför kan projektering påbörjas inom ett år. Skolan beräknas stå klar inom en fyraårs-period.

Den nya skolan kommer att ha plats för ca 600 elever och det planeras en stor utomhusyta för eleverna. Möjlighet för utbyggnad för 7-9 kommer att finnas. I anslutning till skolan kommer en sporthall att byggas som även föreningar i kommunen kommer få möjlighet att nyttja.

– Vi har tidigare haft planer på att bygga en ny skola på Floravägen, men väljer nu att lämna den idén och istället placera skolan i Gryet i norra Kävlinge. Valet av mark för byggnationen stämmer väl överens med våra planer att värna om natur och miljö när vi utvecklar Kävlinge. Floravägen kommer istället för skola att få fler bostäder, säger kommunstyrelsens ordförande Pia Almström.

Det kommer att ske en omfattande byggnation av bostäder i norra Kävlinge de närmaste åren och det är första gången på länge som det nu byggs en helt ny skola på ett nytt område. Det kommer att byggas gång- och cykelvägar i anslutning till skolan för att man på ett enkelt och säkert ska kunna ta sig fram mellan olika områden. Gryet binds på detta sätt samman med den nya stadsdelen Stationsstaden och övriga delar av Kävlinge.

- Den nya F-6 skolan i Gryet ska dels möta den ökande befolkningsmängden i tätorten, dels ge Annelundsskolans elever nya, fräscha lokaler. Att kunna ersätta nuvarande lokaler med bättre funktioner och moderna lärmiljöer har stor betydelse vilket känns väldigt tillfredsställande. Undervisningen kommer efter flytten att ha samma pedagogiska inriktning som idag, säger Barbro Börjesson chef för sektor Utbildning.

- Det känns väldigt spännande och roligt att flytta in i nya lokaler. Det ger oss nya möjligheter att utveckla verksamheten på ett positivt sätt, säger Charlotta Nilsson Lilius rektor på Annelundsskolan.

Ärendet tas upp för beslut i kommunstyrelsen den 26 augusti.

Uppdaterad 2020-06-22

 

E-post
kontakt@kavlinge.se

Telefonnummer
046-73 90 00

Organisationsnummer: 21 20 00 1058


Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge

Besöksadress kommunhuset
Kullagatan 2, Kävlinge


Öppettider kommunhuset
Måndag 08.00 - 16.30
Tisdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.30
Torsdag 08.00 - 16.30
Fredag 08.00 - 15.00

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER

Facebook logga