Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn
Nyheten är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Öppet hus för ny stambana mellan Lund och Hässleholm

Trafikverket planerar en dubbelsidig stambana för höghastighetståg mellan Lund och Hässleholm. Den nya järnvägen kommer att ge snabbare resor i södra Sverige och avlastar Södra stambanan. Trafikverket bjuder in till samråd vid fyra Öppet hus-tillfällen i Lund, Eslöv, Höör och Hässleholm.

Öppet hus 12 mars i Eslöv - inställt

Trafikverket väljer att med kort varsel att ställa in projekt Hässleholm-Lunds planerade samrådsmöte i Eslöv idag, torsdag den 12 mars. Bakgrunden till beslutet är den utveckling av Covid-19 som förekommer i samhället i stort samt Regeringens beslut att förbjuda större folksamlingar.

All information som skulle ha delgivits besökarna finns tillgänglig på http://trafikverket.se/hassleholm-lundlänk till annan webbplats samt på Trafikverkets kontor i Malmö och Kristianstad. På Trafikverkets hemsida går det även bra att delge projektet synpunkter på samrådsmaterialet.

Uppdaterad information: 2020-03-12

Sträckningen mellan Lund och Hässleholm är första delen i en ny stambana avsedd för persontrafik mellan Stockholm och Malmö. Planerad byggstart för projektet är under perioden 2027-2029. Just nu genomförs en omfattande lokaliseringsutredning som förväntas vara färdig 2022.

Östra delarna av Kävlinge kommun ligger inom det större område som utreds för en eventuell sträckning. Kävlinge kommun deltar i tjänstemannagruppen som tillhör projektet och är löpande med i processen.

Trafikverket bjuder in till Öppet hus där du som är nyfiken på den nya järnvägen kan få mer information och en möjlighet att ställa frågor till de som arbetar med projektet. Representater från Kävlinge kommun deltog vid Öppet hus i Lund den 9 mars. Öppet hus som skulle hållas den 12 mars i Eslöv ställs in.

Du kan gå igenom allt material och lämna synpunkter på Trafikverkets hemsida. Här finns också mer information om Öppet hus:

Trafikverkets information om den nya stambananlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Karta över projekt Hässleholm−Lunds utredningsområde

Projekt Hässleholm−Lunds utredningsområde. Bild: Trafikverket

Uppdaterad 2020-03-12

 

E-post
kontakt@kavlinge.se

Telefonnummer
046-73 90 00

Organisationsnummer: 21 20 00 1058


Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge

Besöksadress kommunhuset
Kullagatan 2, Kävlinge


Öppettider kommunhuset
Måndag 08.00 - 16.30
Tisdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.30
Torsdag 08.00 - 16.30
Fredag 08.00 - 15.00

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER

Facebook logga