Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn
Nyheten är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Snart tar du tåget från Furulund!

Ett pågtåg på rälsen vid på ett fält.

I decemeber kan du resa enkelt, säkert och klimatsmart från Furulund. Att Lommabanan öppnar för peronstågtrafik innebär fler avgångar per timme från både Kävlinge och Furulund mot Malmö C. Resan kommer att ta cirka 17 minuter.

Nu är det slutspurt inför trafikstart på Lommabanan som bland annat innebär en ny tågstation byggs i kommunen. Från och med den 13 december kan du pendla enkelt, säkert och klimatsmart från Furulund.

I slutet av året öppnar Lommabanan för persontågstrafik - en viktig milstolpe för utvecklingen av pendlingstrafiken i Skåne och som innebär ännu bättre pendlingsmöjligheter från Kävlinge och Furulund. Den 13 december rullar pågatågen på sträckan. Men innan dess ska de sista pusselbitarna läggas på plats; bygget av ett mötesspår i Stävie och flera förändringar vid det nya stationsområdet. Läs om förändringarna längs Lommabanan och i Furulund som kvar står.

- Nu jobbar vi intensivt i slutfasen och målet med trafikstart i december 2020 närmar sig, säger Olof Fredholm, projektledare på Trafikverket.

- Med en ny station sätts Furulund på kartan och persontågstrafik på Lommabanan innebär bättre pendlingsmöjligheter från både Furulund och Kävlinge och bidrar det till en skönare vardag för våra invånare. Närheten till kollektivtrafik ökar möjligheten att fler väljer tåget framför bilen och gör ett aktivt val för att minska miljöpåverkan. Tack vare den nya stationen tar du dig snabbt till och från Malmö, till och med snabbare jämfört med många av Malmös yttreområden. Du får närheten till Kävlinge kommunens alla fördelar inklusive storstadslivet, säger Pia Almstöm, kommunstyrelsens ordförande.

Fler kan resa klimatsmart

Lommabanan betyder mycket för utvecklingen av pendlingstrafiken i hela sydvästra Skåne. Snabba och smidiga förbindelser på sträckan kan leda till att fler väljer tåget framför bilen, vilket gynnar klimatet och bidrar till att avlasta den hårt trafikerade E6.

Pendla enkelt och snabbt

När Lommabanan öppnar för persontrafik kan Furulundsborna ta sig till Malmö på cirka 17 minuter, och det kommer finns fler avgångar till Malmö från Kävlinge station. Inledningsvis kommer sträckan trafikeras med ett persontåg i timmen i vardera riktningen, förhoppningen är att under ett par timmar på morgon och kväll kunna trafikera med halvtimmestrafik.

Save the date – Invigning 12 december

Den 12 december invigs Lommabanan och stationen i Furulund med pompa och stått – håll utkik efter mer information om invigningen när det närmar sig.

Uppdaterad 2020-06-12

 

E-post
kontakt@kavlinge.se

Telefonnummer
046-73 90 00

Organisationsnummer: 21 20 00 1058


Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge

Besöksadress kommunhuset
Kullagatan 2, Kävlinge


Öppettider kommunhuset
Måndag 08.00 - 16.30
Tisdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.30
Torsdag 08.00 - 16.30
Fredag 08.00 - 15.00

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER

Facebook logga