Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn
Nyheten är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Sommar på våra fritidsgårdar

Sommarbild

Sommarlovet är snart här och Kävlinge kommuns fritidsgårdar – som under våren haft extra många besökare – har som vanligt laddat upp med roliga aktiviteter. Hela sommarlovsprogrammet är ute nu.

Det kommer för de allra flesta att bli en annorlunda sommar i år. Även Kävlinge kommuns fritidsgårdar har fått anpassa verksamheten efter omständigheterna och efter de riktlinjer som ges av ansvariga myndigheter. Längre utflykter får vänta till nästa år, och fokus ligger på aktiviteter hemmavid.

– Vi kommer att göra cykelturer, till exempel till havet, men även hänga på fritidsgården och hitta på roliga saker där, förklarar Matilda Nilsson på Skönadals fritidsgård.

Som tur är har Kävlinge kommun många fina ställen att hemestra på, med allt från stränder till lummiga naturområden. Utflyktsmålen är många:

– Vi kommer att försöka göra fler lokala aktiviteter där vi tar oss runt i kommunen, berättar Rasmus Andersson, fritidsledare på Julius fritidsgård i Löddeköpinge.

När semesterresor ställs in kommer fler familjer än vanligt att tillbringa sommaren hemma. På fritidsgårdarna anpassar man verksamheten för att kunna ta emot ungdomarna.

– Skönadals fritidsgård kommer att vara öppet ett par veckor. Vi brukar inte hålla öppet om somrarna, berättar Matilda Nilsson.

Under våren har fritidsgårdarna haft fler besökare än normalt.

– Vi har haft en markant ökning av ungdomar på helgerna. Särskilt på fredagar när vi har öppet i idrottshallen. Jag tror att det finns ett stort behov för det nu när det varit uppehåll i många andra fritidsaktiviteter, säger Rasmus Andersson.

Under juni kommer Annelunds fritidsgård att vara redaktör för Kävlinge kommuns Instagramkonto – följ oss här: instagram.com/kavlingekommunlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Hela sommarlovsprogrammet hittar du härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Kävlinge kommuns fritidsgårdar

Annelunds fritidsgård i Kävlinge
facebook.com/annelundsfritidsgardlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Julius Fritidsgård i Löddeköpinge
facebook.com/juliusfritidsgard1länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Skönadals Fritidsgård i Hofterup
facebook.com/skonadals.fritidsgardlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Uppdaterad 2020-05-28

 

E-post
kontakt@kavlinge.se

Telefonnummer
046-73 90 00

Organisationsnummer: 21 20 00 1058


Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge

Besöksadress kommunhuset
Kullagatan 2, Kävlinge


Öppettider kommunhuset
Måndag 08.00 - 16.30
Tisdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.30
Torsdag 08.00 - 16.30
Fredag 08.00 - 15.00

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER

Facebook logga