Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn
Nyheten är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Tips på evenemang i sommar

Bildkollage på dockteater, orkester och tre artister.

Många av evenemangen i sommar är inställda, men en del har anpassats till rådande omständigheter med anledning av coronapandemin. Här ger vi dig tips på vad som händer i kommunen i sommar.

Pegasus Family 2020 • 2–7 julilänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

En säker dockteaterfestival hemma hos er och i Pegasus trädgård i Hög, med videos och livesändningar. Hämta en workshoppåse och tillverka egna dockor.
Arrangör: Staffan Björklunds Teater.

LIVE! – Streamat • 15–16 augusti klockan 16länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

En musikfestival för hela familjen streamat via internet/ sociala medier. Det blir levande musik för alla åldrar och smaker och både lokala musiker och gäster utifrån medverkar: Apolonia, Dennis Westerberg och friends, Jivin Jake, Bold as love, The Gravemen, Honeyfreckle, Teaterbandet, Zwing it, Kulturskolan, Jogges, Olof Samuelsson och Groove Machine med flera.
Arrangör: Musikföreningen i Kävlinge.

Picknickkonserter på Vikingatider • 7, 14 och 18 augustilänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Fredagarna 7, 14 och 21 augusti är det picknickkonstert vid Vikingatider i Löddeköpinge. Den 14 augusti gästas Picknickkonsterten av vistrion som skulle ha spelat på Barsebäcksstrand. Fri entré med begränsat antal platser som ska förbokas. Håll utkik efter mer info på evenemang.kavlinge.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Arrangör: Vikingatider

Förvandlingar i helvetet • 18 augusti klockan 18länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Malmö opera flyttar från parken till Kävlinge Kulturscen. Biljetterna är gratis och hämtas hos butiken Radio Nilsson i Kävlinge 23 juni–17 augusti. Först till kvarn – begränsat antal platser.
Arrangör: Kävlinge Riksteaterförening med stöd av Sparbanksstiftelsen Finn.

Läs mer om dessa tips och håll dig uppdaterade på aktuella evenemang via evenemang.kavlinge.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (länk)

Inspelningar på gång

Du kan ta del av flera filminspelningar som görs från olika evenemang i sommar. Vi vill erbjuda dig möjlighet att ta del av vårt lokala kulturutbud trots rådande omständigheter. Då kommer exempelvis kunna ta del av dessa evenemang digitalt via kavlinge.se/inspelningarlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster:

Good Night Sun 2020 • 7 augusti

Konserten som skulle ägt rum på Barsebäcksstrand 4 augusti, spelas in och kan ses under tiden 7-21 augusti via kommunens hemsida. Peter Tegnér är gitarrist och värd. Medverkande: Solskott, unga talanger: Saga Folkesson (kompad av Cecil Folkesson) och Anna Thorsén och Liam Ahlquist och Michelle Torres. Dessutom ROVI, piano och vocals, och Blagoj Lamnjov, klarinett.
Arrangör: Kävlinge kommun och Lomma kommun.
Delar av konserten kommer även att streamas under Live! - Streamat den 15-16 augusti.

Allsång för barn

Inspelning av allsång för barn spelas in på en av kommunens förskolor. I augusti kan ni sjunga med hemifrån. Datum inte spikat så håll utkik efter inspelningen på kavlinge.se/inspelningar.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Alla inspelning finns tillgänglig under två veckor.

Andra kulturtips!

Sommarboken – för vuxna och barnlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Läs böcker, skriv vad du tycker om dem och få en bok! För både vuxna, ungdomar och barn.

Upptäck vår digitala konstvandring!

Ladda ner gratisappen Shuttle och gå på konstvandring. Känner du till sanningen bakom skrönan hur Fernando Boteros skulptur ”Dockan” hamnade i Kävlinge? Denna historia och fler finns i Shuttle och utbudet i appen kommer dessutom att utökas med fler historier redan till hösten.

Uppdaterad 2020-07-04

 

E-post
kontakt@kavlinge.se

Telefonnummer
046-73 90 00

Organisationsnummer: 21 20 00 1058


Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge

Besöksadress kommunhuset
Kullagatan 2, Kävlinge


Öppettider kommunhuset
Måndag 08.00 - 16.30
Tisdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.30
Torsdag 08.00 - 16.30
Fredag 08.00 - 15.00

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER

Facebook logga