Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn

Tyck till om kommunen!

Kävlinge kommunhus

I dagarna får 1 200 invånare i Kävlinge kommun kommer hem en medborgarundersökning i brevlådan. Resultatet av undersökningen är ett viktigt underlag för kommunens kontinuerliga utvecklingsarbete.

Medborgarundersökningen genomförs av Statistiska Centralbyrån, SCB, och Kävlinge kommun deltar i undersökningen tillsammans med cirka 100 andra kommuner.

Undersökningen görs för att mäta invånarnas attityder till kommunernas verksamheter; hur det är att bo och leva där samt vilket inflytande invånarna upplever att de har. Undersökningen ger en inblick i hur servicen fungerar ur invånarnas perspektiv och är en värdefull vägledning i kommunernas arbete.

– Medborgarundersökningen är en del av dialogen med kommunens invånare. Tillsammans med våra brukarundersökningar, medborgardialoger, Polisens trygghetsmätning och andra kontakter ger den oss som kommun en bild av vad invånarna tycker och tänker, förklarar kommunstyrelsens ordförande Pia Almström.

I år innehåller enkäten också frågor om corona. Det är första gången på tio år som SCB har med nya frågor i medborgarundersökningen. SCB anser det angeläget att fånga upp attityderna inom detta område med anledning av den stora påverkan corona-pandemin har på människors liv och vardag.

Årets undersökningsperiod pågår till den 3 november. Resultaten presenteras i december.

– Vi hoppas att alla som får enkäten tar vara på möjligheten att tycka till om kommunen och i förlängningen vara med och påverka, säger Pia Almström.

Gör din röst hörd!

Är du inte en av de utvalda till medborgarundersökningen? Du kan alltid lämna synpunkter och förslag eller ställa frågor på Åsikt Kävlinge.

Lämna idéer och synpunkter på Åsikt Kävlinge

SCB:s medborgarundersökning

SCB:s medborgarundersökning är en enkätundersökning som görs på uppdrag av kommunerna. De personer som tillfrågas är ett slumpmässigt urval som dras från befolkningsregistret. Urvalsstorleken är olika beroende på hur stor kommunen är.

Den som är med i undersökningen kan svara via en pappersenkät eller på webben, där det även går att svara på engelska, finska eller spanska. Det går även att få pappersenkäten på arabiska.

Uppdaterad 2020-09-02

 

E-post
kontakt@kavlinge.se

Telefonnummer
046-73 90 00

Organisationsnummer: 21 20 00 1058


Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge

Besöksadress kommunhuset
Kullagatan 2, Kävlinge


Öppettider kommunhuset
Måndag 08.00 - 16.30
Tisdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.30
Torsdag 08.00 - 16.30
Fredag 08.00 - 15.00

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER

Facebook logga