Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn
Nyheten är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Ungdomar erbjuds arbetsmöjligheter trots covid-19

Bildkollage med en ungdom som rensar ogräs, fem ungdomar från en orkester och ett gruppfoto på tiotal ungdomar som var sommarlovsentreprenörer.

Kävlinge kommun erbjuder lika många ungdomar sommarpratik som tidigare år, trots coronapandemin. Rekordmånga ungdomar har dessutom valt att anta utmaningen med att driva eget företag under sommarlovet. Fotona är på ungdomar som tog sina första steg in i arbetslivet via kommunen förra året.

Kävlinge kommun har i år - till skillnad från många andra kommuner - kunnat erbjuda ungdomar flera möjligheter till att ta sina första steg inom arbetslivet under sommarlovet. Både inom samma områden som tidigare, men även genom nya uppdrag.

Varje år erbjuder Kävlinge kommun ungdomar olika möjligheter till att testa på att arbeta inom kommunen eller att utveckla en affärsidé, och samtidigt tjäna egna pengar. Coronapanemin har däremot inneburit helt nya förutsättningar, men trots detta har kommunen ställt om och i år får drygt 130 ungdomar arbetslivserfarenheter under sommarlovet. Lika många ungdomar har fått möjlighet till sommarpraktik jämfört med tidigare år, och rekordmånga har valt att anta utmaningen med att driva ett eget företag.

Sommarpraktik

Närmare 100 ungdomar arbetar i tre veckor under två olika perioder. De flesta arbetar inom gata/park (parkskötsel), några inom fritidsverksamheten och ett fåtal arbetar inom sektor Omsorg. Många som skulle ha arbetat inom hemvården har istället blivit erbjudna jobb på annat ställe, exempelvis gata/park.

Sommarorkestern

Under tre veckor lär sig fem ungdomar att arrangera, repa och med sin musik sprida glädje till kommuninvånarna. Alla spelningar är utomhus förutom en livesändning den 1 juli. Livesändningen spelas in inomhus och visas bland annat på kommunens äldreboenden.
Två ungdomar som egentligen skulle ha jobbat inom sektor Omsorg är istället teknikstöd till orkestern – de hjälper till rigga, fixa, hålla koll på utrustningen och filma.

Se Sommarorkesterns konsert som livesänds den 1 juli klockan 19.
Här kommer inspelningen dessutom finnas tillgänglig i två veckor framåt.

Strandvärdar

Under sju veckor är åtta ungdomar strandvärdar vid Barsebäckstrand där de informerar om myndigheternas rekommendationer kring covid-19 samt håller stranden i ordning och vid behov informerar om parkeringsmöjligheter. Dessa ungdomar hade sökt sommarpraktik och inte fått en plats, men nappade när de tillfrågades om detta nya uppdrag.

Sommarliv - ungt entreprenörskap i Skåne

Ungdomar som bor i Kävlinge kommun och går på gymnasiet får möjlighet att driva och utveckla egna projekt eller företagsidéer under sommarlovet - på egen hand eller tillsammans med andra. I år har 28 engagerade ungdomar tagit chansen att driva ett företag under sommaren. Kanske har vi våra framtida entreprenörer i dessa ungdomar!?

Anlita våra unga entreprenörer – här presenteras ungdomarna, deras verksamhet och vad de kan erbjuda dig i sommarenPDF!

”Sommarliv - ungt entreprenörskap i Skåne” är ett samarbete mellan Kävlinge kommun, Region Skåne och Sparbanken Skåne. Kommunen bistår med utbildning, handledning samt försäkring och stöd.

Uppdaterad 2020-07-01

 

E-post
kontakt@kavlinge.se

Telefonnummer
046-73 90 00

Organisationsnummer: 21 20 00 1058


Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge

Besöksadress kommunhuset
Kullagatan 2, Kävlinge


Öppettider kommunhuset
Måndag 08.00 - 16.30
Tisdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.30
Torsdag 08.00 - 16.30
Fredag 08.00 - 15.00

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER

Facebook logga