Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn

Pressmeddelandet är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuellt.

Pressinbjudan: Barn som konstnärer i Kävlinges offentliga rum

Fler papper med mosikkonst på rad.

Kreativiteten har sprudlat när förskolebarn har skapat med hjälp av färgglad mosaik och tankens kraft. Den 19 maj är det premiär för deras konstutställning. Då får barnen se resultatet av deras gemensamma verk som ska pryda Söderparken i Kävlinge.

Gemensamma konstverk i vår offentliga miljö är resultatet från projektet Skapande förskola. Förskolebarn har skapat mosaikalster som nu utgör ståtliga konstverk som styrs av tankens kraft. Den 19 maj är det invigning av deras konstutställning.

Femåringarna på fyra av Kävlinge kommuns förskolor har tillsammans skapat konstverk som nu ställas ut i det offentliga rummet. Varje barns alster är en byggkloss till tre gemensamma konstverk - tre raketer som kan ta dig dit dina tankar vill. Barnen har skapat under ledning av konstnären Gertrud Alfredsson.

Nu är det dags för invigning av utställningen. Cirka 40 barn kommer för första gången skåda deras gemensamma konstverk när det sätts på sin plats i centrala Kävlinge.

När: Tisdagen den 19 maj klockan 10
Plats: Södra parken, vid korsningen Kvarngatan-Bruksgatan i centrala Kävlinge.

Utställningen pågår hela sommaren.

Barn som konstnärer i samhället

Barn som aktörer inom kultur utgår från barnkonventionen samt förskolans nationella styrdokument där barnen ses som fullskaliga samhällsmedborgare. Det är barnen som är drivande och det är deras kulturskapande som uttrycks. Barnens kulturskapande flätas samman med förskolornas undervisning inom alla ämnesområden för att kunna användas på ett sätt som fördjupar de lärprocesser som redan är igång.

Att presentera barnens verk genom en gemensam utställning ger en ytterligare dimension till skapandet. Barnens aktiva roll i vårt samhälle, vårt demokratiska uppdrag där barnen både ges och tar plats som konstnärer och producenter av kulturutbud, blir synligt genom utställningarna. De utställda verken är en del av projektet Skapande förskola 2019/2020 som finansierat av Kulturrådet.

För mer information, kontakta:

Heidi Viman
Kultursamordnare
Telefon: 046-73 94 83
E-post: Heidi.Viman@kavlinge.se


Uppdaterad 2020-05-19

 

E-post
kontakt@kavlinge.se

Telefonnummer
046-73 90 00

Organisationsnummer: 21 20 00 1058


Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge

Besöksadress kommunhuset
Kullagatan 2, Kävlinge


Öppettider kommunhuset
Måndag 08.00 - 16.30
Tisdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.30
Torsdag 08.00 - 16.30
Fredag 08.00 - 15.00

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER

Facebook logga