Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn

Pressmeddelandet är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuellt.

För att sprida glädje och god aptit i påsk delar Kävlinge kommun och Livsmedelsakademin ute en kasse med godsaker som ska levereras till de äldre som bor hemma och får hemtjänst.

länk till annan webbplatsEnsamheten bland de äldre kommer att bli stor i påsk, eftersom isolering på grund av Covid-19 hindrar många av dem att umgås med anhöriga. Ensamhet kan bidra till bristande aptit. Samtidigt är det just nu viktigare än någonsin för äldre att äta ordentligt för att upprätthålla ett bra immunförsvar. För att sprida lite glädje och god aptit har Kävlinge kommun och Livsmedelsakademin beslutat att packa en kasse med godsaker som ska levereras till de äldre som bor hemma och får hemtjänst.

- Nu gäller det att hitta lösningar och få upp matlusten hos alla de som är isolerade i sina hem, det är viktigare än någonsin, konstaterar Lotta Törner, vd på Livsmedelsakademin.

Kassens innehåll är sponsrat av privata företag och Kävlinge kommun. Orkla, bjuder på Liva Svartvinbärsdryck Protein, Nugatti nötsmör och Ballerina koladröm. Veg of Lund bjuder på en MyFoodie, ett nyttigt mellanmål som är bra för de äldre. Kockar i Måltidsservice i Kävlinge kommun bakar berikat bröd och berikade kakor.

Kassen kommer att delas ut till 400 hushåll i Kävlinge kommun.

- Vi vet att många kommer att vara ensamma i påsk. Kävlinge kommun vill därför kunna förgylla tillvaron lite och dela ut en Goodiebag med goda matvaror med extra näring till samtliga som har hemtjänst i kommunen, säger Ann-Louise Christenen, sektorschef Omsorg.

Vara med när påsarna packas och delas ut

Påsarna packas av kommunens frivilliga på eftermiddagen onsdagen den 8 april. Media är välkomna kl. 14.00. Adress: Billingshäll, Högalidsvägen 33, Kävlinge

För mer information, kontakta

Är du intresserad av att vara med vid packning eller vid leveransen?
Kontakta Ellen Hugosson, måltidsutvecklare i Kävlinge kommun:
Telefon: 046–73 90 27
E-post: ellen.hugosson@kavlinge.se

Vill du veta mer om Nollvisionen för undernäring hos äldre?
Kontakta Lotta Törner, vd på Livsmedelsakademin
Telefon: 070-580 59 09
E-post: lotta.torner@livsmedelsakademin.se

Om Nollvisionen för undernäring hos äldre

Logga för projektet Nollvision för undernäring hos äldre

Nollvisionen för undernäring hos äldre är ett projekt där 13 privata företag, offentliga organisationer och forskningsinstitutioner samarbetar i en innovationsmiljö för att få bort undernäringen hos de äldre som bor hemma. Projektet består av testpiloter och kunskapsbyggande insatser i Kävlinge kommun och stadsdelen Enskede-Årsta-Vantör i Stockholm. Målet är att efter fem år ha en arbetsmodell som ger en långsiktig hållbar lösning som 100 svenska kommuner ska vilja och kunna använda. Projektet leds av Livsmedelsakademin och finansieras av Vinnova.


Uppdaterad 2020-04-07

 

E-post
kontakt@kavlinge.se

Telefonnummer
046-73 90 00

Organisationsnummer: 21 20 00 1058


Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge

Besöksadress kommunhuset
Kullagatan 2, Kävlinge


Öppettider kommunhuset
Måndag 08.00 - 16.30
Tisdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.30
Torsdag 08.00 - 16.30
Fredag 08.00 - 15.00

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER

Facebook logga