Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn

Aktuellt

Arbetsplatsambassadör Blekinge igång med sin andra kursomgång 2019

2019-09-19 Många företag, av varierande storlekar och i olika branscher som genom projekt Arbetsplatsambassadör Blekingelänk till annan webbplats, utsett blivande Arbetsplatsambassadörer till stöd för människor i behov av en plats för praktik, arbetsträning eller anställning. Här under inledningen av utbildningen som leds av Stephan Anderzén och Marcus Cato.

Utbildning av arbetsplatsambassadörer i Bleking

Privata företag i Blekinge använder sitt certifikat som en kvalitetsstämpel

ITE Fabriks AB i Karlshamn, ett av ett 70-tal privata företag i Blekinge, visar upp sitt certifikat både på hemsidanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och i verkligheten, i samma sammanhang som man nämner ISO 9001 och TS 16949. Stort grattis från konceptägaren i Kävlinge!

Arbetsplatsambassadörer diplomeras vid Varbergs kommun

2019-07-19 I veckan diplomerades arbetsplatsambassadörer med representanter från kommunens förvaltningar. Arbetsplatsambassadörerna utbildas och diplomeras löpande i kommunen med syfte att stötta, vägleda och ge verktyg till personal och arbetsplatser som väljer att ta emot praktikanter.

Läs mer: https://www.varberg.se/nyhetsarkiv/nyheter/arbetsplatsambassadorervidvarbergskommundiplomeras.5.5dde461516b46bbc4603cc4a.htmllänk till annan webbplats

Sjuttio privata företag ska bli ambassadörsföretag i Blekinge

2019-05-16 Det är 30 olika företag i Blekinge som som valt att låta medarbetare gå utbildningen för att låta dem bli ambassadörer på sina arbetsplatser. Det är skiftande verksamheter, som hotell, byggföretag, banker och hunddagis, som vill ha en ökad kunskap i hur arbetsmiljön ska bli mer tillåtande, inkluderande och bidra till ett ökat välbefinnande.

Läs mer: http://www.blt.se/karlshamn/vill-skapa-attraktivare-arbetsplatser/länk till annan webbplats

Hylte kommun – i full gång

2018-07-27 De 14 första arbetsplatsambassadörerna har nu utbildats. Efter årsskiftet 2018 startar nästa grupp och fler ska det bli. Redan nu är rekryteringen av nästa omgång arbetsplatsambassadörer igång.

En arbetsplatsambassadör kan vara den som introducerar och välkomnar nya på arbetsplatsen och fungerar som handledare. En annan uppgift kan vara att arbeta tillsammans med chefen med det systematiska arbetsmiljöarbetet.

– Vi är varandras arbetsmiljö. Jag tror att om man har nyckelpersoner som medvetandegör frågor kring hur vi bemöter varandra och hur vi kommunicerar så kommer det att sprida sig, säger Malin Sinanaj som är utbildningsansvarig.

Hon berättar vidare att ambassadörerna även ska verka för en god psykosocial arbetsmiljö, upptäcka signaler på att medarbetare inte mår bra och hålla kontakt med personer som är borta från arbetsplatsen. De ska vara ett stöd både för chefen och för medarbetarna. Du som arbetar i kommunen kan nu ansöka om att bli arbetsplatsambassadör och gå vårens utbildningar. Ansökan görs via kommunens intranät.

Sydöstra Skånes Samordningsförbund bjuder in till information om att bli certifierad utbildare i konceptet Arbetsplatsambassadör

Den 15/9 2017 bjuds samverkansparterna Simrishamns, Sjöbos, Tomelillas och Ystads kommuner, Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan och Region Skåne in till information om den kommande utbildningen i november. Mötet riktar sig speciellt till anställda som arbetar med  människor i utanförskap (såväl individuellt som i grupp) och är i behov praktikplatser med professionella handledare med rätt attityder till målgruppen.

Logotyp SF Halland

SF Halland erbjuder nio utbildningsomgångar inom konceptet Arbetsplatsambassadör

Förbundet erbjuder nio utbildningsomgångar per år under 2016 och 2017 inom konceptet Arbetsplatsambassadör.

I Halland finns 20 certifierade utbildare i konceptet Arbetsplatsambassadörer. Utifrån styrelsens positiva beslut kommer de nu att kunna bjuda in representanter från arbetsplatser i sina respektive kommuner (både privata och offentliga) för att delta i utbildningen till att bli Arbetsplatsambassadör.


Uppdaterad 2021-01-18

 

E-post
kontakt@kavlinge.se

Telefonnummer
046-73 90 00

Organisationsnummer: 21 20 00 1058


Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge

Besöksadress kommunhuset
Kullagatan 2, Kävlinge


Öppettider kommunhuset
Måndag 08.00 - 16.30
Tisdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.30
Torsdag 08.00 - 16.30
Fredag 08.00 - 15.00

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER

Facebook logga