Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn

Samarbetspartners

Samarbete är allt - och vi börjar i vårt eget hägn! Inom Sektor Arbetsliv och Fritid samarbetar vi kontinuerligt över de egna verksamhetsgränserna. 

Logotyp Arbetsplatsambassadör

Som exempel kan nämnas att anställda inom Arbete & Integration är coacher åt unga UF-företagare och lärare i ämnet Arbetsmarknadskunskap. Lärarna tar å sin sida initiativ till att erbjuda sina elever att få en chef i privat näringsliv som mentor och deltar i uppföljningsmöten med dessa.

Konceptet Arbetsplatsambassadör

Kävlinge Lärcentrum har en lång tradition av samarbete med det privata näringslivet och de egna kommunala enheterna. Förutom samarbete kring praktik-/arbetsträningsplatser och löneanställningar så har företagare samarbetat med oss kring utbildningsinsatser i Företagarringen i Kävlinge under flera år.  Viktiga samarbetsparter är naturligtvis också Socialtjänsten, Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan.

Med start 2016 har Samordningsförbundet Hallandlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, med kommunerna Kungsbacka, Varberg, Falkenberg, Hylte, Halmstad och Laholm, satsat mycket stort på konceptet Arbetsplatsambassadör. Förutom att förbundet har bekostat utbildning av 20 certifierade utbildare i de sex kommunerna så erbjuder man också finansiering av nio utbildningsomgångar per år under 2016 respektive 2017.

I våra många olika ESF-projekt (PO1 och PO2) har vi över åren framför allt samarbetat med Karlshamns, Bjuvs, Lunds, Trelleborgs kommuner samt Landskrona stad. Samtliga arbetar aktivt med konceptet Arbetsplatsambassadör.

Ytterligare ett drygt 30-tal kommuner har satsat på att utbilda minst 2 certifierade utbildare. 

Mentorsnätverket i Kävlinge & Lomma

Kävlinge och Lomma kommuner, som är geografiska grannar, samarbetar i detta projektöppnas i nytt fönster som fram till november 2017 finansieras av Finsam Kävlinge-Lomma och därefter implementeras. Trettio chefer i framför allt privat näringsliv är mentorer åt långtidsarbetslösa/-sjukskrivna personer i olika åldrar, nyanlända flyktingar liksom elever på Komvux.

Samordningsförbundet Finsam Kävlinge Lomma

Vi har ett mycket fruktbart samarbete med vårt lokala samordningsförbund som har finansierat den praktiska arbetsträningsverksamheten Uppdragstjänstöppnas i nytt fönster under hela projekttiden. Uppdragstjänst är nu implementerat i ordinarie verksamhet på Kävlinge Lärcentrum och har fyllt 6 år.

Även Mentorsnätverket i Kävlinge & Lomma har finansierats av Finsam Kävlinge Lommalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster fram till november 2017 då även denna verksamhet blir en naturlig del i vårt ordinarie utbud av arbetslivsinriktade aktiviteter.

Etablering genom sysselsättning

Lomma kommun startade 2016 en Finsam-aktivitet i syfte att metodutveckla sin flyktingmottagning, Kävlinges enhet Arbete & Integration deltar som samverkanspartner för att utveckla sin mottagning av flyktingar utifrån sina förutsättningar. Vi lär av varandra! Aktiviteten pågår fram till våren 2018.


Uppdaterad 2019-09-24

 

E-post
kontakt@kavlinge.se

Telefonnummer
046-73 90 00

Organisationsnummer: 21 20 00 1058


Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge

Besöksadress kommunhuset
Kullagatan 2, Kävlinge


Öppettider kommunhuset
Måndag 08.00 - 16.30
Tisdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.30
Torsdag 08.00 - 16.30
Fredag 08.00 - 15.00

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER

Facebook logga