Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn

Företagsutveckling, entreprenörskap

Med entreprenörskap och företagande arbetar vi för hållbar tillväxt i befintliga företag och att nya företag uppstår. Näringslivsenheten stödjer nya företagare  i samarbete med Nyföretagarcenter Syd. Vi stimulerar unga att omsätta sina idéer i projekt och företag i samverkan med Ung Företagsamhet och sommarlovsentreprenörerna.

Vi vill underlätta företagens direktkontakt med rätt beslutsfattare och koppla näringslivsarbetet till kommunens verksamhetsplaner med med hjälp av företagskoordinatorn. Genom att använda sig av denna tjänst får entreprenören möjlighet att komma i kontakt med ett flertal av kommunens tjänstemän inom de olika förvaltningsområdena. 

Kommunen utvecklar en öppen och positiv dialog som bygger på alla gemensamma intressen. Ledningen med Näringsliv- och turistchefen gör regelbundna företagsbesök runt om i kommunen och det finns tillgänglig mark och lokaler för uthyrning för den som är intresserad av att flytta eller starta upp ett företag i Kävlinge kommun.  

Företagsklimat i Kävlinge kommun

Kävlinge kommun strävar efter att skapa förutsättningar för ett gott företagsklimat, se gärna Svenskt Näringslivs ranking där Kävlinge kommun rankas som bäst företagsklimat i Skåne, sjätte bäst i Sverige.


Omställningsprogram

Vårens händelser har tydligt visat behovet av ekonomisk hållbarhet, inte bara i stora företag utan särskilt i ägarledda små och medelstora företag. Burlövs kommun, Lomma kommun, Skurups kommun, Svedala, Malmö och Kävlinge driver gemensamt program, möjliggjort av Region Skåne – Regional utveckling, för att få till stånd ett företagande som baseras på långsiktighet och hållbarhet både i affärsmodell och strategi. En möjlighet att tillsammans nå de globala målen och Agenda 2030 och att ta ett långsiktigt ansvar ekonomiskt, såväl som socialt och miljömässigt. Även företag och organisationer från andra kommuner är välkomna att ta del av innehållet!

På Nyföretagarcenter Syds hemsida kan du läsa mer om omställningsprogrammetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Uppdaterad 2021-03-04

 

E-post
kontakt@kavlinge.se

Telefonnummer
046-73 90 00

Organisationsnummer: 21 20 00 1058


Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge

Besöksadress kommunhuset
Kullagatan 2, Kävlinge


Öppettider kommunhuset
Måndag 08.00 - 16.30
Tisdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.30
Torsdag 08.00 - 16.30
Fredag 08.00 - 15.00

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER

Facebook logga