Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn

Sommarpraktik

Är du 16-18 år, folkbokförd i Kävlinge kommun och vill prova på att arbeta inom kommunen? Hos oss har du möjlighet att testa Sveriges Viktigaste Jobb. Du får arbetslivserfarenhet och tjänar samtidigt dina egna pengar. Ta chansen att se vilket yrkesområde du brinner för!

Feriearbetare parkskötsel
Feriearbetare fritidshem

Vem får söka?

Du som är 16-18 år och folkbokförd i Kävlinge kommun. Du ska ha fyllt 16 år men inte 19 år när arbetet påbörjas. Som praktikant blir du timanställd av oss och du får en handledare under tiden du arbetar. 

Asylsökande

Om du är asylsökande måste du visa upp ett LMA-kort där det står att du har AT-UND vid praktikstart. LMA-kortet får du av Migrationsverket.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Vilka jobb finns?

Du kan söka sommarpraktikplats inom bland annat gata/park (parkskötsel), restaurang, hemvård, arbete med personer som har en funktionsnedsättning, förskola, fritidshem och kulturskola.

När är praktiken?

Längden varierar mellan 3-4 veckor beroende på vilken arbetsplats du är på och har en arbetstid på 6-8 timmar/dag beroende på arbetsplats. Du måste kunna arbeta hela perioden du erbjuds och får avtalsenlig lön efter din ålder.

Löner 2019

16 år: 72 kr/timme
17 år: 73 kr/timme
18 år: 95 kr/timme

Ansök

Ansök om sommarpraktiklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Ansökningsperiod: 4-24 mars.

Hur går urvalet till?

Antalet platser är begränsat. Urvalet sker efter ålder, utbildning, särskilda behov samt om du tidigare har haft praktikplats/feriejobb hos oss. Studerande vid vård- och omsorgsprogrammet, barn- och fritidsprogrammet samt restaurang- och livsmedelsprogrammen prioriteras och kan få sommarpraktik två år i rad.

Vi eftersträvar en jämn åldersfördelning och tar hänsyn till personliga önskemål. Eftersom vi vill ge så många ungdomar som möjligt chansen till sommarpraktik kan varje sökande bara få en praktikplats/år.

Urvalet påbörjas när ansökningstiden gått ut, alla ansökningar behandlas lika.

Ungdomar med särskilda behov

Tio procent av våra praktikplatser är avsedda för ungdomar med särskilda behov. Det kan till exempel handla om svårigheter med språket eller en viss funktionsnedsättning (fysisk eller psykisk). Om du har ett särskilt behov skriver du in det i din ansökan.

När du fått sommarpraktikplats

Läs mer: Några saker du behöver veta och göra inför starten

Sommarlovsentreprenörer

Har du en dröm om att någon gång driva ditt eget företag? Bli din egen chef - bli sommarlovsentreprenör!


Uppdaterad 2019-03-01

 

E-post
kontakt@kavlinge.se

Telefonnummer
046-73 90 00

Organisationsnummer: 21 20 00 1058

 

Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge

Besöksadress
Kullagatan 2, Kävlinge

 

Öppettider
Måndag 08.00 - 16.30
Tisdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.30
Torsdag 08.00 - 16.30
Fredag 08.00 - 15.00

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER