Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn

Sommarpraktik

Är du 16-18 år, folkbokförd i Kävlinge kommun och vill prova på att arbeta inom kommunen? Hos oss har du möjlighet att testa Sveriges Viktigaste Jobb. Du får arbetslivserfarenhet och tjänar samtidigt dina egna pengar. Ta chansen att se vilket yrkesområde du brinner för!

Feriearbetare parkskötsel
Feriearbetare fritidshem

Vem får söka?

Du som är 16-18 år och folkbokförd i Kävlinge kommun. Du ska ha fyllt 16 år men inte 19 år när arbetet påbörjas. Som praktikant blir du timanställd av oss och du får en handledare under tiden du arbetar. 

Asylsökande

Om du är asylsökande måste du visa upp ett LMA-kort där det står att du har AT-UND vid praktikstart. LMA-kortet får du av Migrationsverket.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Vilka jobb finns?

Du kan söka sommarpraktikplats inom bland annat gata/park (parkskötsel), restaurang, hemvård, arbete med personer som har en funktionsnedsättning, förskola, fritidshem och kulturskola.

När är praktiken?

Längden varierar mellan 3-4 veckor beroende på vilken arbetsplats du är på och har en arbetstid på 6-8 timmar/dag beroende på arbetsplats. Du måste kunna arbeta hela perioden du erbjuds och får avtalsenlig lön efter din ålder.

Löner 2020

16 år: 67 kr/timme
17 år: 73 kr/timme
18 år: 95 kr/timme

Ansök

Ansök om sommarpraktiklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Ansökningsperiod: 3-23 februari.

Hur går urvalet till?

Antalet platser är begränsat. Urvalet sker efter ålder, utbildning, särskilda behov samt om du tidigare har haft praktikplats/feriejobb hos oss. Studerande vid vård- och omsorgsprogrammet, barn- och fritidsprogrammet samt restaurang- och livsmedelsprogrammen prioriteras och kan få sommarpraktik två år i rad.

Vi eftersträvar en jämn åldersfördelning och tar hänsyn till personliga önskemål. Eftersom vi vill ge så många ungdomar som möjligt chansen till sommarpraktik kan varje sökande bara få en praktikplats/år.

Urvalet påbörjas när ansökningstiden gått ut. Alla ansökningar behandlas lika. När ansökningstiden gått ut görs en utlottning av alla bekräftade ansökningar till de olika arbetsplatserna som tar emot sommarpraktikanter.

Ungdomar med särskilda behov

Tio procent av våra praktikplatser är avsedda för ungdomar med särskilda behov. Det kan till exempel handla om svårigheter med språket eller en viss funktionsnedsättning (fysisk eller psykisk). Om du har ett särskilt behov skriver du in det i din ansökan.

När får jag besked?

Under vecka 12 kommer de som blivit placerade få ett mejl om vart de blivit placerade. Du behöver tacka ja/nej till platsen innan angivet datum, annars går din plats till någon annan. Därefter skickas kallelse ut om informationsträff på Kommunhuset, Kullagatan 2, Kävlinge. Det är obligatoriskt att delta.

De sökande som som inte blir tilldelade en plats hamnar på en reservlista och blir placerade löpande om någon tackar nej till sin plats.

I mitten på maj går information ut till de som slutgiltigt inte erhöll någon plats.

Intervju eller audition

Är du framtagen till plats där intervju krävs kommer du först få mejl med inbjudan till intervju eller audition i vecka 12. Sedan, när intervju eller audition är utförd, får du besked via mejl om du har blivit antagen eller inte.

När du fått sommarpraktikplats

Läs mer: Några saker du behöver veta och göra inför starten

Tips! Sök även andra sommarjobb

Intresset för sommarpraktik är stort. Fler ansökningar än antal platser kommer in. Sök därför gärna andra jobb eftersom vi inte kan garantera att alla sökande får sommarpraktik hos oss.

Sommarvikariat inom Omsorg

Har du fyllt 18 år? Sök våra sommarvikariat som undersköterska och stödassistentlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Senast 31 mars.

Sommarliv - ungt entreprenörskap i Skåne

Har du en dröm om att någon gång driva ditt eget företag? Bli din egen chef genom Sommarliv.


Uppdaterad 2020-07-22

 

E-post
kontakt@kavlinge.se

Telefonnummer
046-73 90 00

Organisationsnummer: 21 20 00 1058

 

Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge

Besöksadress
Kullagatan 2, Kävlinge

 

Öppettider
Måndag 08.00 - 16.30
Tisdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.30
Torsdag 08.00 - 16.30
Fredag 08.00 - 15.00

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER

Facebook logga