Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn

Sommarpraktik

Är du 16-18 år, folkbokförd i Kävlinge kommun och vill prova på att arbeta inom kommunen? Hos oss har du möjlighet att testa Sveriges Viktigaste Jobb. Du får arbetslivserfarenhet och tjänar samtidigt dina egna pengar. Ta chansen att se vilket yrkesområde du brinner för!

Feriearbetare parkskötsel
Feriearbetare fritidshem

Vem får söka?

Du som är 16-18 år och folkbokförd i Kävlinge kommun. Du ska ha fyllt 16 år men inte 19 år den 20 juni 2021, innan sommarens första praktikperiod påbörjas och oavsett vilken period du söker praktik för.

Minderåriga

För att kunna praktisera inom vården måste du ha fyllt 18 år. Anledningen till detta är coronaviruset, som har riskklass 3. Enligt Arbetsmiljöverkets föreskrifter får minderåriga inte arbeta i miljöer där denna riskklass förekommer. Minderåriga ska därför inte utföra arbetsuppgifter inom vård och omsorg där det finns patienter eller brukare med konstaterad eller misstänkt covid-19. Som minderårig räknas den som ännu inte fyllt 18 år.

Asylsökande

Om du är asylsökande måste du visa upp ett LMA-kort där det står att du har AT-UND vid praktikstart. LMA-kortet får du av Migrationsverket.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Vilka jobb finns?

Du kan söka sommarpraktikplats inom bland annat gata/park (parkskötsel), restaurang, hemvård, arbete med personer som har en funktionsnedsättning, förskola, fritidshem och kulturskola.

Som praktikant blir du timanställd av oss och du får en handledare under tiden du arbetar. 

När är praktiken?

Längden varierar mellan 3-4 veckor beroende på vilken arbetsplats du är på och har en arbetstid på 6-8 timmar/dag beroende på arbetsplats. Du måste kunna arbeta hela perioden du erbjuds och får avtalsenlig lön efter din ålder.

Löner 2020

16 år: 67 kr/timme
17 år: 73 kr/timme
18 år: 95 kr/timme

Ansök

Ansök om sommarpraktiklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Ansökningsperiod: 22 februari till 21 mars 2021.

Hur går urvalet till?

Antalet platser är begränsat. Urvalet sker efter ålder, utbildning, särskilda behov samt om du tidigare har haft praktikplats/feriejobb hos oss. Studerande vid vård- och omsorgsprogrammet, barn- och fritidsprogrammet samt restaurang- och livsmedelsprogrammen prioriteras och kan få sommarpraktik två år i rad.

Vi eftersträvar en jämn åldersfördelning och tar hänsyn till personliga önskemål. Eftersom vi vill ge så många ungdomar som möjligt chansen till sommarpraktik kan varje sökande bara få en praktikplats/år.

Urvalet påbörjas när ansökningstiden gått ut. Alla ansökningar behandlas lika. När ansökningstiden gått ut görs en utlottning av alla bekräftade ansökningar till de olika arbetsplatserna som tar emot sommarpraktikanter.

Ungdomar med särskilda behov

Tio procent av våra praktikplatser är avsedda för ungdomar med särskilda behov. Det kan till exempel handla om svårigheter med språket eller en viss funktionsnedsättning (fysisk eller psykisk). Om du har ett särskilt behov skriver du in det i din ansökan.

När får jag besked?

Under vecka 14 eller 15 kommer de som blivit placerade få ett mejl om vart de blivit placerade. Du behöver tacka ja/nej till platsen innan angivet datum, annars går din plats till någon annan. Därefter skickas ett informationsbrev hem till alla som fått placering och tackat ja till platsen.

De sökande som som inte blir tilldelade en plats hamnar på en reservlista och blir placerade löpande om någon tackar nej till sin plats.

I mitten på maj går information ut till de som slutgiltigt inte erhöll någon plats.

Intervju eller audition

Är du framtagen till plats där intervju krävs kommer du först få mejl med inbjudan till intervju eller audition i vecka 14. Sedan, när intervju eller audition är utförd, får du besked via mejl om du har blivit antagen eller inte.

När du fått sommarpraktikplats

Läs mer: Några saker du behöver veta och göra inför starten

Tips! Sök även andra sommarjobb

Intresset för sommarpraktik är stort. Fler ansökningar än antal platser kommer in. Sök därför gärna andra jobb eftersom vi inte kan garantera att alla sökande får sommarpraktik hos oss.

Sommarvikariat inom Omsorg

Har du fyllt 18 år? Sök våra sommarvikariat som undersköterska och stödassistentlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Senast 31 mars.

Sommarliv - ungt entreprenörskap i Skåne

Har du en dröm om att någon gång driva ditt eget företag? Bli din egen chef genom Sommarliv.


Uppdaterad 2021-03-04

 

E-post
kontakt@kavlinge.se

Telefonnummer
046-73 90 00

Organisationsnummer: 21 20 00 1058


Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge

Besöksadress kommunhuset
Kullagatan 2, Kävlinge


Öppettider kommunhuset
Måndag 08.00 - 16.30
Tisdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.30
Torsdag 08.00 - 16.30
Fredag 08.00 - 15.00

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER

Facebook logga