Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn

När du fått sommarpraktikplats

Här har vi sammanställt några saker du behöver veta och göra inför starten.

Tacka ja!

Om du vill ha platsen du erbjudits måste du tacka ja till den inom angivet datum. Det gör du via den länk som skickats till den e-postadress du angav när du sökte sommarpraktik. Om du inte svarar i tid går din plats till en annan sökande.

Efter att du tackat ja kommer du bli kontaktad av oss för att bestämma en tid för introduktion inför din sommarpraktik. På mötet får du information om arbetets innehåll, arbetstider och annat som är bra att veta.

Blanketter och intyg som måste skickas in

1. Anmäl ditt bankkonto till Swedbanks kontoregister

För att vi ska kunna betala ut din lön behöver du anmäla ditt konto till Swedbanks kontoregisterlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Om du inte anmäler ditt konto kan vi inte betala ut din lön. Vi måste sätta in pengarna på ett konto som är ditt - inte en förälders. Om du inte har något eget konto ska du skaffa det nu! Är du under 18 år kan det inte göras digitalt, fyll i blanketten för anmälan om lönekontoPDF, som skickas till löneavdelningen.

2. Fyll i intyg för att få lön skattefritt

Kommer du tjäna mindre än 20 0008 kronor under 2020? Då kan du lämna in ett intyg till oss för att få din lön utbetald utan skatteavdrag, alltså utan att betala skatt. Du hittar intyget på Skatteverkets webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Intyget ska lämnas till vår löneavdelning. Adress:
Burlövs kommun
Löneserviceenheten
Box 53
232 21 Arlöv

Du kan också ta med intyget till din arbetsplats när du börjar din sommarpraktik och skicka det med internpost till löneavdelningen. Din handledare hjälper dig i så fall att skicka intyget!

3. Begär utdrag ur Polisens belastningsregister

För att få arbeta inom förskola, skola och fritidshem krävs utdrag från Polisens belastningsregister. Detta gäller även dig som ska vara vaktmästare, kock eller lokalvårdare inom en sådan verksamhet. Utdraget visar om du är dömd för något brott som gör att du är olämplig att arbeta med barn och unga. Du beställer själv ett registerutdrag för arbete inom skola eller förskola (442.5) hos Rikspolisstyrelsen via polisens webbplatslänk till annan webbplats. Ta det och visa upp det på din blivande arbetsplats.

OBS! Har du inte ditt registerutdrag till praktikstart får du inte börja din sommarpraktik. Tänk på att det tar cirka två veckor innan du får registerutdraget hemskickat.

Din lön

Lönen betalas ut den 27 månaden efter att du arbetat. Om du till exempel arbetar i juni betalas din lön ut i juli. Om den 27 infaller under en helg betalas lönen ut fredagen före. För att få din lön utbetald behöver du rapportera vilka dagar du arbetat. Rapporten lämnar du till din handledare när du avslutar din praktikperiod. Lönen utgår från din ålder, semesterersättning tillkommer. Om du fyller år under praktikperioden ändras lönen kalendermånaden efter att du fyllt år.

16 år: 67 kr/timme
17 år: 73 kr/timme
18 år: 95 kr/timme


Uppdaterad 2020-07-22

 

E-post
kontakt@kavlinge.se

Telefonnummer
046-73 90 00

Organisationsnummer: 21 20 00 1058


Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge

Besöksadress kommunhuset
Kullagatan 2, Kävlinge


Öppettider kommunhuset
Måndag 08.00 - 16.30
Tisdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.30
Torsdag 08.00 - 16.30
Fredag 08.00 - 15.00

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER

Facebook logga