Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn

Utvecklingsprogram för ledartalanger

Vill du bli en av framtidens ledare? Med utvecklingsprogrammet för ledartalanger kickstartar du din kompetensutveckling inom ledarskap.

Sanna Fries, bibliotekschef för Kävlinge och Löddeköpinge bibliotek.

Sanna Fries, bibliotekschef för Kävlinge och Löddeköpinge bibliotek.

Inför sitt första chefsuppdrag valde Sanna Fries att ansöka till utvecklingsprogrammet för ledartalanger (f d traineeprogrammet), en utbildning på 25 dagar som behandlar olika områden inom ledarskap för kommunens fastanställda.

− Det är en fantastisk möjlighet! Jag fick en väldigt bra grund att stå på som ledare och hela programmet höll mycket hög kvalitet.

Utbildningens innehåll

Utbildningen består av ett gediget program och behandlar områden som ledarskap, organisation, kommunkunskap, kommunal ekonomi, personalfrågor, arbetsrätt och arbetsmiljö.

− Utbildningen handlar mycket om att kommunicera på rätt sätt kring ett tydligt mål och budskap. Det var en ögonöppnare att se hur viktig kommunikation är i ett ledarskap. Jag fick en bra självkännedom i hur jag själv kommunicerar och fick även se hur andra gör det.

Gränsöverskridande och nätverk

Programmet varvar teoretiskt kunskap med praktiska moment och utbildningsgruppen består av 5 personer från olika förvaltningar från de så kallade 5-Yes kommunerna; Kävlinge, Lomma, Staffanstorp, Svedala och Burlöv kommun.

− En av styrkorna med programmet är gruppen. Att träffas över både förvaltnings- och kommungränserna är en stor förmån, och programmet har också skapat ett stort nätverk där jag kan rådfråga och utbyta erfarenheter med mina kurskamrater. 

Sanna har arbetat i kommunen sedan 2007 och hennes anställningar har tagit henne runt hela biblioteksorganisationen i kommunen. I augusti 2016 tillträdde hon tjänsten som bibliotekschef.


Uppdaterad 2018-03-27

 

E-post
kontakt@kavlinge.se

Telefonnummer
046-73 90 00

Organisationsnummer: 21 20 00 1058

 

Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge

Besöksadress
Kullagatan 2, Kävlinge

 

Öppettider
Måndag 08.00 - 16.30
Tisdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.30
Torsdag 08.00 - 16.30
Fredag 08.00 - 15.00

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER