Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn

Årets medarbetare, chef och aktivitet

Vi tycker att det är viktigt att lyfta våra medarbetare. Och vi vill bli bättre på service och tillgänglighet. En del i det arbetet är att ta tillvara på och lyfta goda exempel och uppmärksamma speciellt goda insatser i den kommunala organisationen. Varje år har kommuninvånare och medarbetare därför möjlighet att nominera årets medarbetare, chef och aktivitet.

Nomineringsprocessen pågår under våren och vinnarna utses i början av sommaren. Årets medarbetare och årets chef får 10 000 kronor var till kompetenshöjande insatser, till exempel en utbildningsresa eller kurs. Årets aktivitet får 10 000 kronor men om vinnarna består av ett arbetslag eller grupp utgörs vinsten av 25 000 kronor.

Läs mer och nominera till årets medarbetare, chef och aktivitet 2019länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vinnare 2018

Årets medarbetare 2018: Christina Strömvall, Skönadalsskolan

Motivering: Christina gör en fantastisk arbetsinsats varje dag för Skönadalsskolan och för Kävlinge kommun. Med djupt engagemang, kunnande och initiativförmåga har hon bidragit till en enastående utveckling av skolbibliotekets roll för att stimulera och fördjupa elevers lärande och måluppfyllelse i ett brett perspektiv. Hon tar emot studiebesök, föreläser, instagrammar och bloggar för att bidra till ökad läsning och litterär kompetens bland barn och unga. Christina tar initiativ till kollegialt lärande för såväl lärare som för skolbibliotekarier kring lässtimulerande insatser, kritisk användning av nätet och andra kulturella inslag. Detta har lett till utmärkelser såsom Årets Skolbibliotek, årets skolbibliotekarie, Skolbibliotek i världsklass för att nämna något. Hon är en lysande förebild för alla som arbetar i skolan med sitt starka fokus på litterär och kulturell bildning.

Christina är den bästa ambassadör som Kävlinge kommun skulle kunna få och hon sätter verkligen kommunen på kartan i ett lokalt, regionalt och nationellt perspektiv.

Årets chef 2018: Pia Jönsson, enhetschef Kullagården

Motivering: För ett engagerat, kunnigt och drivande ledarskap utses enhetschef Pia Jönsson till årets chef. Pia Jönsson har som chef och ledare på område Öst, Kullagården, hemtjänst och särskilt boende visat ett ledarskap som rönt uppskattning hos såväl brukare och deras anhöriga som medarbetare och ledning. Med engagemang, kunskap och hjärta har hon lett sina medarbetare och sin verksamhet till strålande resultat år efter år.

Verksamheten har under Pia Jönsson ledning präglats av goda resultat såväl vad gäller brukarnöjdhet, som i medarbetareundersökningar och i de ekonomiska resultaten. Medarbetarna beskriver ett närvarande ledarskap där Pia genom sitt eget agerande och ”extra engagemang” utöver det vanliga skapar delaktighet och ”ser” sina medarbetare. Tillsammans med medarbetarna har Pia Jönsson med kreativitet, engagemang och med stor tävlingsinstinkt arbetat strategiskt för att nå målet att Kävlinge kommuns hemvård ska tillhöra de bästa i landet!

Årets aktivitet 2018: Rinnebäcksskolans kök

Motivering: För sitt stora engagemang, kreativitet och goda resultat utses Rinnebäcksskolans köks arbetslag arbete med att minska matsvinnet till årets aktivitet. Genom envishet, skicklighet och stort engagemang har Rinnebäcksskolans köks arbetslag minskat matsvinnet på ett imponerande sätt. Ett arbete som har bedrivits i nära samarbete med elever, lärare och rektor.

På ett lekfullt, enkelt och roligt sätt har arbetslaget skapat engagemang och aktiviteter för att ”rädda maten”. Arbetslaget har skapat VI – känslan att lyckas, som håller i och bevarar fokus varje skoldag. Tillsammans med ett gott teamarbete inom hela skolan har detta borgat för bibehållet engagemang och uthållighet. Utöver ett näst intill obefintligt tallrikssvinn är de mästare på att åstadkomma någon ny rätt av ” räddad mat”. I genomsnitt kastade matgästerna 10-12 kg varje dag, då arbetslaget bestämde sig för att detta måste vi förändra. Nu är genomsnittet är 2-3 kg/ dag. Deras rekord är 750 g, vilket är svårslaget.


Uppdaterad 2019-04-02

 

E-post
kontakt@kavlinge.se

Telefonnummer
046-73 90 00

Organisationsnummer: 21 20 00 1058

 

Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge

Besöksadress
Kullagatan 2, Kävlinge

 

Öppettider
Måndag 08.00 - 16.30
Tisdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.30
Torsdag 08.00 - 16.30
Fredag 08.00 - 15.00

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER