Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn

Vår satsning för ett hållbart arbetsliv

Europeiska socialfondens logotype.

Burlöv, Lomma och Kävlinge kommuner har genomfört ett av Sveriges största EU-projekt kring hälsa och hållbart arbetsliv. Ett unikt samarbete mellan tre kommuner för att minska ohälsan genom olika typer av kompetensutveckling för samtliga arbetsplatser och chefer anpassade efter just deras behov.

Under år 2017–2019 genomförde Kävlinge kommun, tillsammans med Lomma kommun och Burlövs kommun, EU-projektet PEPP för att öka förutsättning för ett hållbart arbetsliv där våra medarbetare och chefer utvecklas och mår bra. Projektet PEPP var en satsning på 20 miljoner kronor varav 16 miljoner kronor i stöd från av Europeiska socialfonden. På sikt förväntas effekterna från projektet kunna bidra till att vända utvecklingen vad gäller såväl kort- och långtidssjukfrånvaro som fysisk och psykisk ohälsa.

Hälsofrämjande ledarskap och engagerat medarbetarskap

Varje arbetsplats och chef fick kompetensutveckling anpassade efter deras behov. PEPP erbjöd 19 aktiviteter med koppling till hälsa och arbetsmiljö; allt ifrån stresshantering och rörelse på jobbet till grupputveckling och kommunikation. Totalt genomfördes närmare 27 000 kompetensutvecklingstimmar inom projektets tre kommuner för cirka 4 500 medarbetare.

En ökad förståelse och ett startskott

PEPP var en del av Kävlinge kommuns långsiktiga satsning för att kunna erbjuda våra medarbetare och chefer ett hållbart och utvecklande arbetsliv. Med viktiga lärdomar och en gedigen kunskapsgrund från projektet arbetar kommunen vidare med att vara en arbetsplats där våra medarbetare och chefer ska må bra och trivas.

Resultat och lärdomar från PEPP

Slutrapport om projektet

Är du nyfiken på resultat, erfarenheter och lärdomar från hela projektet? Behöver ni inspiration kring hur ni kan arbeta för ett hållbart arbetsliv? Läs slutrapporten om PEPPPDF.

Extern utvärderare

Vilka utmaningar, förtjänster och framgångsfaktorer har PEPP haft? Läs rapporten där PEPPs resultat summeras av Tranquist Utvärdering som följt projektetPDF

PEPP – ”Personligt Engagemang På Plats”

Ett samarbete mellan tre kommuner; Burlöv, Kävlinge och Lomma.

Omfattat cirka 4 500 medarbetare varav 200 chefer.

En satsning på 20 miljoner kronor varav 16 miljoner kronor i stöd från av Europeiska socialfonden.

Närmare 27 000 kompetensutvecklingstimmar inom engagerat medarbetarskap och hälsofrämjande ledarskap med syfte att bidra till ett hållbart arbetsliv där våra medarbetare utvecklas och mår bra.

Burlöv, Kävlinge och Lomma kommuns loggor i rad.


Uppdaterad 2019-11-21

 

E-post
kontakt@kavlinge.se

Telefonnummer
046-73 90 00

Organisationsnummer: 21 20 00 1058


Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge

Besöksadress kommunhuset
Kullagatan 2, Kävlinge


Öppettider kommunhuset
Måndag 08.00 - 16.30
Tisdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.30
Torsdag 08.00 - 16.30
Fredag 08.00 - 15.00

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER

Facebook logga