Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn

Rosa, värdegrundsledare

Värdegrundsledare Rosa Rydberg

Rosa Rydberg, förstelärare på Olympiaskolan.

Musik - och försteläraren Rosa har varit värdegrundsledare på Olympiaskolan i flera år.

− Som värdegrundsledare handlar ditt arbete om att känna av arbetsplatsen, lyssna på dina medarbetare, stötta när det behövs och lyfta upp samtalet och viktiga frågor. Det är ett pågående fokus som inte kan begränsas till enstaka teambuilding övningar. 

En attraktiv arbetsplats

En attraktiv arbetsplats sätter guldkorn på vardagen, något Rosa jobbar aktivt med. Hon har bland annat anordnat en odlingstävling där den medarbetare som får störst solros vinner biobiljetter, ökat sammanhållningen genom att välja ut en ”hemlig kompis” åt medarbetarna eller så ordnar hon med fika när det finns anledning att fira.

− Det viktigaste på en arbetsplats är varken choklad, solrosor eller skojiga notiser - det är när man känner sig behövd, viktig och omtyckt. Har man en stabil värdegrund där samtliga medarbetare trivs med att gå till sitt arbete - då har du en attraktiv arbetsplats.

− För att skapa en attraktiv arbetsplats är det av stor vikt att arbetet med värdegrunden blir etablerad, värderad och får stå i fokus. Då faller många andra bitar på plats. Vi har fördelen att ha både en skolledning och kommunledning som prioriterar värdegrundsarbetet.

Värdeorden i praktiken

För att skapa den värdegrund som Kävlinge kommun eftersträvar menar Rosa att det krävs ett tillåtande klimat för att skapa öppenhet där alla vågar uttrycka sig, att varje medarbetare måste känna sig behövd för att skapa engagemang och att ledningen stöttar och ger de rätta resurserna för att skapa utveckling.

− En attraktiv arbetsplats är en plats där du får växa i den profession du har men också som människa. 
       


Uppdaterad 2020-09-22

 

E-post
kontakt@kavlinge.se

Telefonnummer
046-73 90 00

Organisationsnummer: 21 20 00 1058


Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge

Besöksadress kommunhuset
Kullagatan 2, Kävlinge


Öppettider kommunhuset
Måndag 08.00 - 16.30
Tisdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.30
Torsdag 08.00 - 16.30
Fredag 08.00 - 15.00

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER

Facebook logga