Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn

Hej Markus och Jerker på måltidsservice!

Markus har arbetat som kock sedan 2014 på Sköndalsskolan och Jerker har på drygt ett år gått från kock till förste kock.

Två kockar

Markus Johansson och Jerker Forss.

Berätta om er karriärväg!
 
Jerker − Jag anställdes på ett vikariat som kock på Tolvåkerskolan och blev sedan ansvarig kock på Nyvångskolan. Inom några veckor tillträder jag som förste kock på Billingshäll där jag tillsammans med enhetschefen kommer att ansvara för den framtida seniormåltiden. Det har gått väldigt snabbt!

Markus − Jag kom från restaurangbranschen och hade aldrig tidigare arbetat på en skola så jag hade en bild av att skolmaten nästan enbart bestod av halvfabrikat men det visade sig vara totala motsatsen! Vi gör nästan all mat från grunden och använder många ekologiska råvaror. Under min tid i Kävlinge har jag också varit på diverse olika utbildningar.

På vilka sätt arbetar ni med miljö och hållbar utveckling? 

Jerker − Det är mycket frihet under ansvar, och vi har möjlighet att skapa mikroprojekt. På Nyvångskolan arbetar vi aktivt med ett vegetariskt förhållningssätt, att spara vatten och sedan har vi även vår egen ört- och kryddträdgård, ett projekt vi kallar ”Från jord till bord”. Här försöker vi att skörda växterna när barnen ser så att de ska få med sig ett sundare förhållningssätt till mat och miljö. Även fritidsbarnen odlar sina egna grönsaker som vi också använder.

Markus − På Skönadalsskolan arbetar vi aktivt med matsvinn. Vi har bland annat ett smileysystem för eleverna, där matsvinnet från portionerna ska vara under en viss mängd. Om eleverna klarar målet får de en glad smiley och om inte så får de en sur smiley. Sedan återanvänder vi mycket matrester och bakar även vårt eget bröd.

Hur är det att arbeta i Kävlinge kommun?

Markus − Vi har en jättebra arbetsstämning och jobbar mycket med värdegrunden. Vi har också ett mycket bra samarbete med rektorn på skolan, vilket är guld värt och förutsättning för att utveckla skolmåltiden!

Jerker − Allting genomsyras av väldigt höga kvalitetsmål och alla förutsättningar finns där för att nå dem. Vi har en otroligt fin gemenskap och som medarbetare är man stolt över att jobba i måltidsservice i Kävlinge kommun.      

Se vilka lediga tjänster som finns inom måltidsservicelänk till annan webbplats


Uppdaterad 2020-09-22

 

E-post
kontakt@kavlinge.se

Telefonnummer
046-73 90 00

Organisationsnummer: 21 20 00 1058


Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge

Besöksadress kommunhuset
Kullagatan 2, Kävlinge


Öppettider kommunhuset
Måndag 08.00 - 16.30
Tisdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.30
Torsdag 08.00 - 16.30
Fredag 08.00 - 15.00

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER

Facebook logga