Artikeln publicerades 20 mars 2024

Delta i Earth Hour med oss 23 mars

Lördagen den 23 mars klockan 20.30 deltar Kävlinge kommun i Earth Hour - världens största klimatmanifestation. Vi gör detta för att sätta fokus på det viktiga arbete som måste göras för att vända förlusten av den biologisk mångfalden och begränsa klimatförändringarna.

Logga för earth hour med uppmaningen om att släcka den 23 mars

Varje år deltar hundratals miljoner människor runt om i världen i världens största klimatmanifestation Earth Hour. I Kävlinge kommun släcker vi symboliskt ned merparten av vår gatubelysning mellan 20:30 och 21:30 under lördagskvällen. Under hela denna vecka har det också varit temavecka inom kommunens Måltidsservice, som lagar och serverar mat till skolor, förskolor och boenden. 

Klimatsmart meny i skolor och förskolor

Syftet med Måltidsservices Earth Hour-tema har varit att uppmärksamma måltiden och att öka kunskapen om hur vi genom maten kan bidra till att minska vårt klimatavtryck på jorden.

Måltidsservice har under veckan lagat extra klimatsmart mat, som inte överstiger 0,5 CO2e per måltid, och passat på att berätta för barnen i våra skolor och förskolor om hur miljö, mat och klimat hänger ihop. Det har funnits korsord, tipsrundor och infoskyltar i våra skolrestauranger.

Delta i årets kampanj

Earth Hour handlar om att inspirera människor att agera för planeten, att sprida kunskap om hur läget är och att visa på lösningar. Vi i Kävlinge kommun och boende i kommunen kan göra en viktig insats för att vända de nedåtgående kurvorna.

Så lever du mer hållbart - tips för ett hållbart liv

Läs mer om Earth Hour och hur du kan delta i årets kampanj Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Mer info om Världsnaturfonden WWFs arbete med klimatet och den biologiska mångfalden på deras webbplats (öppnas i nytt fönster) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.