Artikeln publicerades 17 juni 2024

Idag börjar våra sommarpraktikanter

I år får 132 ungdomar chansen att sommarjobba inom Kävlinge kommun under sommarlovet. Syftet med sommarpraktiken är att ge ungdomar mellan 15 och 18 år som bor i kommunen en inblick i arbetslivet, en möjlighet att tjäna pengar och samla på sig värdefull arbetslivserfarenhet. Från och med idag, den 17 juni, kan du träffa på våra sommarjobbare ute på sina arbetsplatser.

Strandvärdarna jobbar i alla väder med att hålla våra badplatser rena från skräp.

Strandvärdarna jobbar i alla väder med att hålla våra badplatser rena från skräp.

Som sommarpraktikant är man timavlönad av Kävlinge kommun och får en handledare som hjälper till under arbetstiden. Praktiken varar mellan 2 och 4 veckor fördelat under sommaren och praktikanten jobbar 6–8 timmar per dag.

Sommarjobben finns inom många olika områden, som äldreboenden, måltidsservice, förskolor, fritidshem, fritidsgårdar, bibliotek, gatu- och parkarbete, samt som strandvärdar och vaktmästare hos KKB.

Varje år söker över 500 ungdomar till sommarjobben i kommunen, och i år har vi kunnat erbjuda plats åt 132 av dem, vilket är rekord. Fördelningen av platser sker genom slumpning där vi försöker få fram en bra åldersspridning och även tar hänsyn till ungdomarnas önskemål. Vi börjar med deras förstahandsval och fortsätter tills alla platser är fyllda. Alla intresseanmälningar behandlas lika.

- Det är fantastiskt att så många ungdomar vill jobba hos oss och vi är väldigt glada för att få deras hjälp under sommaren, säger Carola Vijk, HR-administratör på Kävlinge kommun.

Carola Vijk på HR administrerar kommunens sommarpraktikanter.

Carola Vijk på HR administrerar kommunens sommarpraktikanter.