Artikeln publicerades 1 juli 2024

Barsebäckstrand - en naturstrand

Vad är en 'naturstrand' och hur sköts den? Nedan följer 6 stycken fakta- och informationspunkter om Barsebäckstrand och skötseln av denna!

Drönarfoto över Barsebäckstrand med en lång badbrygga.

Barsebäckstrand

Visste du att Barsebäckstrand är en naturstrand?

Vad är en 'naturstrand' och hur sköts den? Nedan följer 6 stycken fakta- och informationspunkter om Barsebäckstrand och skötseln av denna!

1. Naturstrand innebär att väder och strömmar fritt och obehindrat får forma och omforma stranden. Det vill säga att vi människor inte försökt manipulera stranden på konstgjord väg.

2. Om det är blåsigt eller strömmarna vill annorlunda kan man lätt tro att stranden inte underhålls. Men det gör den. Under maj till september rensas den från bland annat tång en gång i veckan. Oftast på fredagar, men helgdagar och väder gör ibland att det blir en annan dag. Vi får inte lov att rensa mer ofta i enlighet med ett domstolsbeslut som gäller fram till 2026.

3. Översyn av räddningsutrustning görs varje vecka.

4. Håller vattnet "Utmärkt kvalitet" eller börjar det bli dags för algblomning? Håll koll på läget, läs mer här: https://bit.ly/3OaYEzr Länk till annan webbplats.

5. Tack för att du städar upp efter dig och kastar ditt skräp i soptunnorna.

6. Skånetrafikens regionbuss, linje 124, stannar vid både Barsebäckshamn och Barsebäckstrand. Undvik att ta risker med parkering och parkera inte där det inte är tillåtet, så att du inte hindrar blåljuspersonalen om en olycka skulle inträffa.

Vi önskar dig en härlig badsommar!