RSS-flöde ut


 • Gulnat tidningsklipp
  Miljöfrågor på agendan 1997
  Skulle den nya energimyndigheten förläggas till Kävlinge kommun? Och skulle det bli Ringhalsverket eller Barsebäck som skulle läggas ned först? Detta är två frågor som tog mycket plats i tidningarna 1997. Men efter en djupdykning i tidningsarkivet hittar vi också ett annat ämne som då tagit plats på agendan…

 • Barn som sitter i en skolsal med en läsplatta framför sig.
  Starka och stabila betygsresultat i Kävlinge kommuns skolor
  Det genomsnittliga meritvärdet för Kävlinge kommuns niondeklassare är högre i år än i fjol och andelen elever som är behöriga till gymnasiet har ökat. Det visar en genomgång av betygen för vårterminen 2024.

 • Ryggtavla på ett barn med svart huvtröja med färgrester på i en gångtunnel med färgglad konst på väggarna.
  Elever skapade urban konst
  Kävlinge kommun har med hjälp av Skapande skola-medel från Kulturrådet åter igen kunnat möjliggöra för våra fantastiska elever att få kreativt utlopp och förgylla sin närmiljö med fantasifull, urban konst.

 • En hand stoppar i en valsedel i ett valkuvert.
  Valresultat för EU-valet
  Resultatet för valet till Europaparlamentet är nu klart. I Kävlinge kommun röstade 56,55 % av de röstberättigade, vilket är mer än i riket som helhet.

 • LSS-deltagare i köket som bakar småkakor.
  Vi ser över LSS Daglig verksamhet för att höja kvalitén
  Under våren har arbetet med att se över och förbättra LSS Daglig verksamhet i Kävlinge kommun varit i full gång. För att brukarens individuella behov ska kunna mötas i så stor utsträckning som möjligt ser vi över allt från lokaler till gruppsammansättning och matchar mot rätt kompetens och hållbar arbetsmiljö. ”Utmanande och tidskrävande, men värt det då vi ser till brukarnas bästa” säger Karolina Jagesten, enhetschef och ansvarig för LSS Daglig verksamhet.

 • Strandvärdarna jobbar i alla väder med att hålla våra badplatser rena från skräp.
  Idag börjar våra sommarpraktikanter
  I år får 132 ungdomar chansen att sommarjobba inom Kävlinge kommun under sommarlovet. Syftet med sommarpraktiken är att ge ungdomar mellan 15 och 18 år som bor i kommunen en inblick i arbetslivet, en möjlighet att tjäna pengar och samla på sig värdefull arbetslivserfarenhet. Från och med idag, den 17 juni, kan du träffa på våra sommarjobbare ute på sina arbetsplatser.

 • Barn som sitter på golvet kring en karta över Australien med en QR-kod.
  En jorden runt-resa med barnen på Henkelstorps förskola
  Hur skapar man förutsättningar för alla barn att utveckla sin kulturella identitet, förståelse för andra kulturer och att se värdet i mångfald? Jo, man kan ge sig ut på en resa och tillsammans upptäcka länder och kulturer med hjälp av teknik, artefakter och en stor gnutta fantasi. Så valde man att göra vid Henkelstorps förskola i alla fall och aktiviteterna på respektive destination – de bestämde barnen.

 • Gulnat tidningsklipp
  Ur arkivet: Tåg med ammoniak spårar ur 1996
  Tisdagen den 22 april 1996 var som vilken annan vardag som helst när olyckan plötsligt var ett faktum. Ett godståg med ammoniak spårar ur och välter mellan Kävlinge och Furulund. Under räddningsarbetet måste 9000 människor i Kävlinge och Furulund evakueras från sina hem.

 • Gulnat tidningsklipp
  Ur arkivet: Kulturhuset invigs 1995
  Gamla gymnastiksalen blev ett fräscht bibliotek, i brandbilarnas smörjgrop skapades en ny hörsal och brandmännens gamla omklädningsrum byggdes om till café. I november 1995 invigdes Kävlinges kulturhus i Lallerstedtska huset av författaren Björn Ranelid.

 • Residenset i Malmö - ett vitt hus i klassisk stil.
  Eldsjälar inbjudna till middag på Residenset i Malmö
  På nationaldagen den 6 juni bjuds 42 skånska vardagshjältar in till en middagsbuffé tillsammans med landshövding Anneli Hulthén på Residenset i Malmö. Bland de inbjudna finns Joel Lilleås och Tor Larsson från Kävlinge kommun.

 • Josefin Östman ler i solen med det öppna Skånska landskapet i bakgrunden.
  "En stor gemenskap" Möt Josefin Östman - vinnare av Ledarpriset 2024
  Stort grattis till Josefin Östman, som får Kävlinge kommuns Ledarpris 2024 för sitt engagemang i Furulunds scoutkår. "Scouterna är en plats för alla att växa", berättar hon med värme.

 • Meny skriven på griffeltavla med röd ram.
  Restaurang Billingshäll kommer att hålla stängt om helgerna
  Restaurang Billingshäll i Kävlinge har försökt öka antalet besökare om helgerna, men utan framgång. På grund av det låga antalet besökare om helgerna, beslutade Omsorgs-nämnden i slutet av maj att restaurangen ska stängas om helgerna från och med midsommarveckan. Personer vid kommunens trygghetsboenden på Billingshäll och Kullagården som fått varm mat serverad från restaurangen om helgerna, erbjuds nu alternativ som ska säkerställa god och näringsrik mat samt umgänge med andra även lördag och söndag.

 • Äldre dam i rosa linneklänning sitter på en stor sten omringad av grönska.
  Kävlinge Riksteaterförening får kulturmiljöpriset 2024
  I början av 2024 mottog de Malmö operas pris ”Årets magnet” för sitt framgångsrika arbete med att attrahera nya medlemmar. Nu uppmärksammas Kävlinge Riksteaterförening åter igen då de står som vinnarna av Kävlinge kommuns kulturmiljöpris 2024. Hemligheten bakom framgångssagan? Mod och engagemang, säger ordförande Eva-Carin Rask.

 • Hundgymmet Skrutts olika stationer
  Skånes första hundgym öppnar i Kävlinge!
  Den 17:e maj blev Linda Nygren Årets Entreprenör i Kävlinge kommun. Den 2:e juni öppnade hon Skånes första gym för hundar, vägg i vägg med hennes befintliga människogym, Energicenter i Kävlinge.

 • Gulnad tidningsartikel.
  Ur arkivet 1994 - Demonstrationer mot nedläggning
  "Det var ett mäktigt tåg som ringlade sig genom lilla Kävlinge" skriver Sydsvenskan den 6 februari 1994. Tåget de syftade på var ett demonstrationståg mot den beslutade nedläggningen av svinslakteriet på Skanek i Kävlinge.

 • Kommunhusets fasad mot blå himmel.
  Besök eller häng med digitalt då Kommunfullmäktige sammanträder måndag 3 juni
  Välkommen att följa kommunfullmäktiges sammanträde måndagen den 3 juni klockan 14.00. Du kan följa mötet på plats, live via webben eller i efterhand via kommunens videoplattform.

 • Utropstecken i cirkel över en bild på ett gäng vänner som grillar ute i naturen
  Var mycket försiktig vid grillning och eldning
  Värmen är härlig, men innebär också ökad risk för bränder då det är torrt i skog och mark. Var mycket försiktig då du grillar på egen mark och undvik att göra upp eld i skog och mark eftersom det är väldigt torrt.

 • Gulnat tidningsklipp.
  Ur arkivet: Silverforsen brinner ner 1993
  I gamla tidningsklipp från januari 1993 kan man läsa om något som många Kävlingebor fortfarande kommer ihåg och nämner när man ber dem att dela med sig av minnen från de senaste 50 åren: Folkets hus i Kävlinge totalförstördes i en brand en kall januarinatt.

 • 50-års dekoration i form av flaggor i centrala Kävlinge
  Rätt svar på tävlingarna under Öppet Hus den 4/5
  Den 4/5 bjöd Kävlinge kommun in till Öppet Hus i det nya kommunhuset. I samband med evenemanget kunde besökare delta i tipsrundor och bokstavsjakt. Vinnarna har kontaktats via mejl, men för den nyfikna publicerar vi de rätta svaren nedan!

 • Visionsbild över ny busshållplats på Barsebäcksvägen i Löddeköpinge.
  Barsebäcksvägens nya gång- och cykelväg i Löddeköpinge invigs den 28 maj
  Tisdagen den 28 maj invigs den nya gång- och cykelvägen längs Barsebäcksvägen i Löddeköpinge. Sedan augusti 2023 har arbetet med att knyta ihop Barsebäcksvägen med Lödde centrum pågått. Äntligen är det dags för invigning!

 • Kävlinge kommunhus.
  Budget för 2025 antagen i kommunstyrelsen
  Onsdagen den 25 maj antog kommunstyrelsen Kävlinge kommuns budget för 2025. Kommunfullmäktige kommer att ta budgetbeslutet den 3 juni.

 • Person hoppar över hinder med käpphäst, solen skiner. Eleverna använder färg och målar.
  Firande av Fritidshemmets dag!
  Tisdagen den 14 maj firades Fritidshemmens dag med stort engagemang i Kävlinge. Dagen ägnades åt att hylla fritidshemmens och fritidspedagogernas viktiga roll i barns utveckling, och i år stod rörelseglädje i fokus.

 • Röd ekorre nosar på grön mossa.
  Bli naturkunnig! Gratis e-utbildning för nyfikna
  Lär dig mer om den svenska naturen eller testa dig själv med hjälp av Länsstyrelsens "Bli naturkunnig". Imponera på vännerna nästa gång ni spelar sällskapsspel eller barnen då ni är ute och utforskar vår vackra natur.

 • Glad Linda Nygren med bukett och diplom
  Linda Nygren är Årets Entreprenör
  Under kvällen korades Årets Entreprenör 2023 i Kävlinge kommun! Syftet med utmärkelsen Årets Entreprenör är att lyfta fram företag som är särskilt innovativa samt drivs utifrån ett socialt och miljömässigt hållbart perspektiv.

 • Gulnat tidningsklipp.
  Ur arkivet: Scandinavian Masters 1992
  Sommaren 1992 hölls för första gången Scandinavian Masters i Barsebäck. Tidningarna rapporterar: "Nu är den absoluta golfeliten på plats i Barsebäck. Banker på hjul, flaggor som vajar, restauranger, kaféer och glassbarer: en hel tältstad har byggt upp kring Järavallens golfbana. "

 • Tre äldre personer dansar loss i ett vardagsrum
  Hälsomässa för seniorer på Billingshäll den 22 maj
  Den 22 maj är det dags för Hälsomässa på Billingshäll i Kävlinge kommun. Besökare kan utforska olika utställare, delta i föreläsningar och prova-på-aktiviteter.

 • Äldre kvinna med glasögon håller en blommig porslinskopp till sin mun.
  Nya förutsättningar för caféverksamheten vid träffpunkt Norrehed
  Daglig verksamhet, LSS har under några år bedrivit caféverksamhet på Norreheds träffpunkt. Förändrade förutsättningar gör tyvärr att daglig verksamhet LSS inte längre kan driva caféet och sista dagen blir den 5 juli. Enklare fikamöjligheter kommer dock att bestå under förändrade former.

 • Iryna Domina har fått vikariat på Kullagården i Kävlinge efter en praktik på Ligustern i Furulund.
  Praktisera Mera – ännu en väg in på arbetsmarknaden
  Projektet Praktisera Mera har pågått i knappt ett år och gett praktik till cirka femton personer som fått chansen att komma ut i arbetslivet. Ukrainska Iryna är en av dem som efter praktiken fått ett långtidsvikariat inom Kävlinge kommun.

 • Att Piffla är att hyra lekutrustning från en Pifflbox. Här testas spelet Mölkky.
  Prova lekutrustningen i Piffl-boxarna gratis fram till midsommar!
  Har du inte testat att piffla än? Då är det dags nu! Vill du göra en rolig utflykt med lite lek och spel utan att gå och köpa egen lekutrustning? Då kan du med fördel använda de två rosa Piffl-boxarna som finns i kommunen. Fram till midsommar är det dessutom gratis att hyra!

 • Gulnat tidningsklipp
  Ur arkivet 1991: Center Syd invigs
  Hösten 1991 öppnade Center Syd i Löddeköpinge. Både den officiella invigningen torsdagen den 26 september och smygstarten för kommuninvånarna kvällen innan var välbesökta - och en smula kaosartade.
Är du nöjd med innehållet på webbsidan?