Vanliga frågor om kylda måltider

Här hittar du svar på dina frågor om kylda måltider.

Vad är måltidstjänst?

Måltidstjänst är kylda matlådor som levereras hem till dörren en gång per vecka av måltidsservice. Maten tillagas i kommunens kök.

Vem kan få måltidstjänst?

Boende i Kävlinge kommun som har bistånd för hjälp med inköp eller iordningställande av dagens huvudmål.

Hur värmer jag maten?

Vi rekommenderar att maten värms i mikrovågsugn. Maten kan värmas i ugn, men det tar lång tid och har man behov av insats från hemtjänst för hjälp med värmning kan det vara svårt med tiden.

Du får med en instruktion vid första leverans. Vi rekommenderar att du gör lite hål i förpackningen som därefter värms i mikrovågsugn i cirka tre minuter tills maten är rykande varm. Servera på en tallrik med passande tillbehör som du har hemma.

Jag kan inte öppna dörren och ta emot den levererade maten, vad gör jag?

Då gör vi en överenskommelse med hemtjänsten att de hjälper till med detta.

Hur många måltider ska jag beställa?

Du får beställa så många du vill och betalar per portion, men om du vill ha ett mål per dag så rekommenderar vi att du beställer sju måltider till din leverans.

Hur beställer jag kylda måltider?

Via E-tjänst, därefter kontaktar måltidsservice dig för din första beställning. Behöver du hjälp med beställningar så görs detta tillsammans med hemtjänst.

Behöver jag vara hemma vid leverans?

Ja, du måste kunna ta emot leveransen. Om du inte kan det så får en överenskommelse göras med hemtjänst eller att maten levereras utanför dörren.

Jag äter specialkost, går det att ordna?

Är du allergisk, vegetarian eller har behov av konsistensanpassad kost så ordnar vi det om du anmäler det vid din första beställning. Du beställer av den vanliga maten så anpassar vi maten efter ditt behov. Vi kan idag inte specificera vilken ersättning det blir om du till exempel beställer vegetarisk köttbulle.
Är du liten i kosten går det att beställa EPR, en lite mer näringstät portion.

Vad kostar det och hur betalar jag?

Det kostar 74 kronor för en portion 12 kronor för en dessert.
Maten faktureras via kommunen.

Är du nöjd med innehållet på webbsidan?