Vanliga frågor om kylda måltider

Här hittar du svar på dina frågor om kylda måltider.

Vad är måltidstjänst?

Måltidstjänst är kylda måltider som levereras hem till dörren en gång per vecka av måltidsservice. Maten tillagas i kommunens kök.

Måltiden förvaras i kyl och har en hållbarhet på cirka tolv dagar från förpackningsdatum.

Vem kan få måltidstjänst?

Måltidstjänst är ett erbjudande för dig som är boende i Kävlinge kommun och är över 70 år, eller har biståndsbeslut för hjälp med att inhandla färdiglagad mat, tillreda sammansatta måltider och/eller att planera för måltider och ett varierat kostintag.

Hur värmer jag maten?

Vi rekommenderar att maten värms i mikrovågsugn.

Du får med en instruktion vid första leverans. Gör lite hål i förpackningen som därefter värms i mikrovågsugn i cirka tre minuter tills maten är rykande varm. Servera på en tallrik med passande tillbehör som du har hemma.

Maten kan värmas i ugn, men det tar lång tid och har man behov av insats från hemtjänst för hjälp med värmning kan det vara svårt med tiden.

Jag kan inte öppna dörren och ta emot den levererade maten, vad gör jag?

Då hjälper måltidsservice till med detta.

Hur många måltider ska jag beställa?

Du får beställa så många du vill och betalar per portion, men om du vill ha ett mål per dag så rekommenderar vi att du beställer sju måltider till din leverans.

Hur beställer jag kylda måltider?

Gör anmälan via E-tjänst, därefter får du inloggningsuppgifter eller så hjälper hemtjänst dig att göra dina beställningar. Det kan ta ett par veckor från anmälan till första leverans.

Behöver jag vara hemma vid leverans?

Ja, du måste kunna ta emot leveransen.

Jag äter specialkost, går det att ordna?

Du anmäler i E-tjänst om du är i behov av specialkost eller konsistensanpassad kost. Du beställer av det vanliga utbudet så anpassar vi maten efter ditt behov.

Vad kostar det och hur betalar jag?

Det kostar 79 kronor för en portion 14 kronor för en dessert.
Maten faktureras via kommunen.

Är du nöjd med innehållet på webbsidan?