Villa Fridsbo

Villa Fridsbo som drivs av Vardaga är ett nytt äldreboende som ligger i den östra delen av Löddeköpinge

I Löddeköpinge ligger vackra Villa Fridsbo, ett nytt äldreboende med generös innegård för personer med kroppsliga besvär eller demenssjukdom. Vardagas mål är att erbjuda bästa möjliga vård och omsorg för dig som bor hos oss. Genom vårt helhetskoncept för äldreomsorg ”Den goda dagen” ger vi våra boende en individanpassad omsorg som bygger på omtanke, integritet och valfrihet. Vi utgår från var och ens behov, ser till det friska och stärker den boendes identitet och självständighet. De små detaljerna är viktiga för att varje dag ska bli en riktigt god dag. Du som bor hos oss är gammal nog att bestämma själv och boendet är i första hand ditt hem, inte vår arbetsplats.

Fakta

Typ av service

Vård och omsorgsboende

Inriktning

Somatisk vård och omsorgsboende, demensboende

Antal lägenheter

60

Hyra

8 160 kr per månad

Organisationsform

Privat

Boendemiljö och utemiljö

Villa Fridsbo rymmer 60 lägenheter fördelade på tre våningsplan. På varje våning finns matsal och ett gemensamt sällskapsrum, men också utrymmen där du kan sitta för dig själv och till exempel läsa en bok eller tidning. På våning två finns en festsal för gemensamma aktiviteter och fester.

Din egen lägenhet är cirka 30 kvadratmeter och utrustad med trinettkök med kylskåp, garderob. Badrummet är handikappanpassat med dusch. Trygghetslarm och rörelselarm finns. Lägenheten har en höj- och sänkbar säng, i övrigt möblerar du med dina egna möbler och saker.

Speciella aktiviteter och inriktningar

Vi erbjuder en individuellt anpassad omsorg med hjärta, integritet och valfrihet och stort fokus på aktiviteter för våra boende. Som till exempel odling och fika i vår trädgård och vårt orangeri, promenader, gymnastik, bingospel, pubkvällar med dans och naturligtvis firande av våra högtider.

Aktiviteter är en viktig del av din omvårdnad. Du erbjuds aktiviteter både individuellt och i mindre grupper, där alla ska kunna hitta något särskilt roligt eller stimulerande. De olika gemensamma aktiviteterna presenteras varje vecka i ett aktivitetsschema på avdelningarna. Du väljer själv vilka du vill delta i, utifrån intresse och vad du orkar.

Varje vecka erbjuds du en timme fria aktiviteter tillsammans med din kontaktman på tu man hand, då du själv styr innehållet. Kanske vill du komma iväg och handla i någon butik, få massage eller bara sitta i lugn och ro och prata en stund.

Personalens kompetens

Här finns omvårdnadspersonal på plats dygnet runt, utanför din dörr, för din trygghet. Alla talar svenska och vi har dessutom medarbetare med ursprung i olika länder och som talar flera olika språk. Våra medarbetare har relevant utbildning inom vård och omsorg, till exempel undersköterska, sjuksköterska. Rehabiliteringspersonal finns att tillgå. Våra medarbetare genomgår kontinuerligt Vardagas interna utbildningar inom bland annat demensvård, mat och måltider, hygien samt etik och bemötande.

När du flyttar in hos oss får du också en egen kontaktman bland medarbetarna. Kontaktmannen ansvarar för att dina behov och önskemål framkommer i den individuella omvårdnadsplan som upprättas mellan dig och oss medarbetare.

Övrigt

Vi hjälper dig med kontakt med frisör, fotvård och liknande när du behöver det.

Kontakt

Verksamhetschef Benny Andersson
0735-24 22 83
benny.andersson@vardaga.se

Villa Fridsbo - Vardagas webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Adress

Villa Fridsbo
Norrevångsvägen 60, 245 55 Löddeköpinge

Är du nöjd med innehållet på webbsidan?