Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn

Äldre, senior

Hemvården i Kävlinge verkar för att äldre människor får möjlighet att leva och bo självständigt under trygga förhållanden och med respekt för självbestämmande och integritet.

Kävlinge kommun erbjuder ett brett utbud av sociala aktiviteter,
stöd och förebyggande arbete i olika former.

Bläddra i broschyren Välkommen seniorlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Välkommen senior som pdfPDF

Hemvården - stöd och hjälp när du behöver det

Hemvården vänder sig till dig som till följd av ålder, funktionshinder eller sjukdom har svårt att klara din vardag på egen hand eller till dig som vårdar en närstående. Beroende på hur just ditt hjälpbehov ser ut kan hjälpen anpassas efter dina förutsättningar.

Hemvårdens målsättning är att äldre människor ska kunna bo kvar i sina hem under trygga förutsättningar. Därför finns många olika insatser som syftar till att underlätta för dig att bo kvar hemma. Läs mer om hjälp i hemmet och hemsjukvård. Hemvården erbjuder också ett välutvecklat anhörigstöd i förebyggande syfte och erbjudande av olika aktiviteter.

För dig som har ett omfattande hjälpbehov och känner att du inte finner trygghet i det egna hemmet, finns möjlighet att ansöka om serviceboende eller äldreboende med större närhet till omvårdnadspersonal. Läs mer om våra särskilda boenden.

Värdighetsgarantier – hemvårdens löften till dig

Den nationella värdegrunden för äldre finns inskriven i Socialtjänstlagen och handlar om dina rättigheter till att leva ett värdigt liv och känna välbefinnande. Hemvården i Kävlinge arbetar utifrån värdegrundens intentioner och fokuserar på det friska hos varje människa.

Pensionärsråd

Pensionärsrådet, som inrättades 1995, är ett organ för samråd och ömsesidig information mellan pensionärernas organisationer och kommunens styrelse och nämnder. Läs mer pensionärsrådet i Kävlinge.

Uppdaterad 2020-11-23

 

E-post
kontakt@kavlinge.se

Telefonnummer
046-73 90 00

Organisationsnummer: 21 20 00 1058


Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge

Besöksadress kommunhuset
Kullagatan 2, Kävlinge


Öppettider kommunhuset
Måndag 08.00 - 16.30
Tisdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.30
Torsdag 08.00 - 16.30
Fredag 08.00 - 15.00

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER

Facebook logga