Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn

Särskilt boende

Om du har omfattande och varaktigt behov av hjälp och inte kan bo kvar i din bostad kan du ansöka om att flytta till Särskilt boende. Boendet ger alla hjälpinsatser du behöver och har personal dygnet runt. För att kunna flytta till särskilt boende behöver du ett beslut från biståndshandläggare.

Särskilt boende- somatisk inriktning

Boendet är för dig som har ett omfattande och varaktigt behov av hjälp på grund av somatiska (kroppsliga) besvär orsakat av ålder, sjukdom eller annat och inte längre klarar dig hemma.
På boendet tillgodoses ditt behov av omvårdnad, trygghet och gemenskap. Personal finns att tillgå dygnet runt.

På boendet finns personal som har goda kunskaper om omvårdnad och olika former av funktionsnedsättningar.

På boendet finns gemensamhetsutrymmen och du erbjuds att delta i olika aktiviteter utifrån dina förutsättningar. Du får också en kontaktperson.

Boende finns i Kävlinge tätort och i Dösjebro.

Särskilt boende – demensinriktning

Boendet är för dig som har en demenssjukdom som gör att du inte längre kan bo kvar hemma. På boendet tillgodoses ditt behov av omvårdnad, trygghet och gemenskap. Personal finns att tillgå dygnet runt.

På boendet finns personal som har goda kunskaper och erfarenhet av att bemöta personer med demensdiagnos.

På boendet finns gemensamhetsutrymmen och du erbjuds att delta i olika aktiviteter utifrån dina förutsättningar. Du får också en kontaktperson.

Boende finns i Kävlinge tätort och i Löddeköpinge.

Ansöka om särskilt boende

Ansökan görs till en biståndshandläggare som efter ett personligt möte beslutar, enligt Socialtjänstlagen, om behovet av äldreboende finns. Så här gör du en ansökan.

Lagen om valfrihet (LOV)

I Kävlinge kommun finns Lag om valfrihetssystem (LOV) kopplat till val av särskilt boende. LOV innebär att du som är beviljad en plats på ett särskilt boende skall ges möjlighet att välja vilket boende du önskar, i mån av plats.

Tilldelning av lägenhet kommer, i mån av plats, ske enligt önskemål. I de fall där vi inte kunnat tillgodose ditt önskemål kommer du att erbjudas en tillgänglig lägenhet på annat boende, men med möjlighet att sätta upp dig på kölista till önskat boende. Byte av boende erbjuds enligt kölistan så snart det finns en tillgänglig lägenhet.

Vem kan du välja?

Information om de olika äldre- och demensboenden finns här på webbplatsen när de blivit godkända av kommunen. Informationen kan du också få i tryckt form av kommunens biståndshandläggare. Denna information ska underlätta inför ditt val av utförare.

Vilken hyra har de olika särskilda boendena

Här kan du få en översikt på hyrorna på de olika särskilda boendena i kommunen.

 

Uppdaterad 2019-05-14

 

E-post
kontakt@kavlinge.se

Telefonnummer
046-73 90 00

Organisationsnummer: 21 20 00 1058


Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge

Besöksadress kommunhuset
Kullagatan 2, Kävlinge


Öppettider kommunhuset
Måndag 08.00 - 16.30
Tisdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.30
Torsdag 08.00 - 16.30
Fredag 08.00 - 15.00

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER

Facebook logga