Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn

Attendo Lyckliga gatan, demens och somatiskt boende i Kävlinge

Tallgårdens äldreboende

Attendo Lyckliga gatan är ett nytt livsstilsboende för personer med demenssjukdom och även för personer med somatiska (kroppsliga) besvär. Boendet arbetar med konceptet Sport & Spa vilket innebär att välbefinnande och hälsa står i fokus.

Nya Stationsstaden

Det nya äldreboende ligger i utkanten av den nya Stationsstaden i Kävlinge med närhet till järnvägsstationen. Intill järnvägsstationen i Kävlinge byggs en av Skånes mest spännande stadsdelar. Området väntas bli en levande stadsdel med ett varierat utbud av bostäder med plats för runt 3200 invånare och cirka 1300 bostäder samt lokaler för butiker och service..

Omsorg & aktiviteter

På Attendo Lyckliga gatan planerar de olika yrkeskategorierna tillsammans med kunden och/eller närstående om hur vård och omsorgen ska utformas för ett gott välbefinnande och ett värdigt liv.

Attendo arbetar aktivt med personcentrerad vård och med ett hälsofrämjande förhållningssätt som innebär att man tar tillvara det frisk och uppmuntrar till aktivitet och självständighet.

Arbetet utgår från ett samarbete mellan kund och kontaktperson och grundar sig i ett gott teamarbete mellan de olika yrkeskategorierna.

Konceptet Sport & Spa

Detta koncept innebär ett stort fokus på att kunderna ska må bra i både kropp och själ. Aktiviteterna varierar och kan innehålla allt från att följa sport- och idrottshändelser, gemensamma TV- och pubaftnar, zumbadans, göra egna tvålar och ansiktsmasker till provsmakning av choklad och exotiska frukter och maträtter.

Boende

På Attendo Lyckliga gatan finns 72 lägenheter, fördelade på 4 plan, 18 lägenheter på varje plan varav 16 lägenheter är på 32 kvm och 2 lägenheter på 43 kvm. Varje lägenhet är utrustad med pentry, kyl med frysfack, vårdsäng och ett sängbord, i övrigt möblerar man själv.

På varje plan finns det stora, ljusa sällskapsytor med utgång till balkong/uteplats i två väderstreck.


Uppdaterad 2020-10-26

 

E-post
kontakt@kavlinge.se

Telefonnummer
046-73 90 00

Organisationsnummer: 21 20 00 1058


Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge

Besöksadress kommunhuset
Kullagatan 2, Kävlinge


Öppettider kommunhuset
Måndag 08.00 - 16.30
Tisdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.30
Torsdag 08.00 - 16.30
Fredag 08.00 - 15.00

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER

Facebook logga