Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn

Karabyvägen 518, somatiskt boende i Dösjebro

Tallgårdens äldreboende

Ett hemtrevligt intryck

På vägen som går genom Dösjebro mot Landskrona ligger Tallgården på höger sida. Det är en gul U-formad tvåvåningsbyggnad med skogen tätt inpå. Den ser ut som en större villa vilket ger ett hemtrevligt intryck redan innan man kommer in.

Här finns 20 lägenheter, som man inreder med sina egna möbler.

Lägenheterna är fördelade på två plan med flera gemensamma mindre rum där man kan sitta och prata, läsa tidningar och se på tv och på bottenplan finns gemensam matsal där ansvarig personal tar emot på morgonen och sedan finns tillgänglig vid alla måltider.

På ovanvåningen finns dessutom ett relaxrum med massagestol och hela byggnaden ger ett varmt och omhändertagande intryck.

Gemensamma aktiviteter

På sommaren anordnas det resor som till exempel Österlen runt, ibland ordnas det modevisning och inte sällan musikaftnar och andra gemensamma aktiviteter, detta under hela året.

På Tallgården finns ingen dagcentral men LSS och socialpsykiatrin förlägger en del av sin dagliga verksamhet hit . De hjälper bland annat till i trädgården och bakar varje vecka.

Vackert beläget med natur och skog tätt inpå

Tallgården ligger precis i skogsbrynet vilket gör att det är lätt att ta sig ut i naturen. Det finns till exempel en skogsslinga som gärna nyttjas vid fint väder. I trädgården finns flera fruktträd och många odlingslådor i ögonhöjd, vilket gör att de boende lätt kan följa årstidsväxlingarna på nära håll. Under våren och sommaren är det skönt att sitta ute i den fina trädgården.

Personal & kompetens

På Tallgården erbjuder vi kompetent personal. På varje enhet finns tillgång till en specialist-undersköterska som i samspel med övrig personal bedriver god omvårdnad på enheterna.

Här finns tillgång till kompetens i form av Silviasystrar, arbetsterapeuter, sjukgymnast samt sjuksköterska. Tallgården har vidare ett samarbete med närliggande vårdcentral.


Uppdaterad 2019-09-18

 

E-post
kontakt@kavlinge.se

Telefonnummer
046-73 90 00

Organisationsnummer: 21 20 00 1058


Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge

Besöksadress kommunhuset
Kullagatan 2, Kävlinge


Öppettider kommunhuset
Måndag 08.00 - 16.30
Tisdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.30
Torsdag 08.00 - 16.30
Fredag 08.00 - 15.00

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER

Facebook logga