Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn

Arbetslöshet och arbetsmarknadsåtgärder

Genom Kävlinge Lärcentrums samarbete med Arbetsförmedlingen hittar mer än 70% av våra deltagare i arbetsmarknadsprogrammen vägar till nya mål. Vår målsättning är i första hand att du ska få ett jobb. I andra hand kan praktik eller arbetsprövning vara vägen till arbete, eller kan det väcka ditt intresse för andra möjligheter. Samt ge dig nya kunskaper och färska referenser.

Vårt arbetssätt har dig i fokus

Beroende på vem du är och vilka behov du har bygger vi tillsammans med din handläggare på berörd myndighet upp din individuella handlingsplan. Handlingsplanen utgår från din bakgrund, dina erfarenheter, utbildning och förutsättningar och kan t.ex. innehålla:

  • Personlig coachning i form av individuella målinriktade samtal och diskussioner som hjälper dig framåt på ett effektivt sätt
  • Kartläggning av din kompetens & dina färdigheter samt analys av hur omvärlden/arbetsmarknaden inom ditt nuvarande kompetensområde ser ut
  • Tillgång till professionella oberoende studie- och yrkesvägledare samt matchning mot lediga arbeten
  • Aktiviteter från vårt "smörgåsbord" som alla stärker din konkurrenskraft. Några exempel är professionella ansökningshandlingar och jobbsökningsmetoder, tester  och prova på-kurser, realistisk videoinspelad anställningsintervju med människor som är vana till att rekrytera m.m.

Kontakter med arbetsgivare

Goda kontakter med arbetsgivare, såväl privata som offentliga, är en förutsättning för ett framgångsrikt jobbsökningsresultat. I våra program ingår därför bl.a. daglig jobbsökning via olika media, liksom besök på olika företag och institutioner. Vem vet - du kanske upptäcker en intressant bransch eller ett yrke som du inte har tänkt på tidigare?

Friskvård

Att må bra är alltid viktigt! Men särskilt viktigt när man vill till eller tillbaka till arbetsmarknaden. Därför är friskvård en ständigt återkommande programpunkt hos oss. Det innebär såväl fysiska aktiviteter som seminarier och samtal om ditt eget välbefinnande.


Uppdaterad 2013-06-24

 

E-post
kontakt@kavlinge.se

Telefonnummer
046-73 90 00

Organisationsnummer: 21 20 00 1058

 

Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge

Besöksadress
Kullagatan 2, Kävlinge

 

Öppettider
Måndag 08.00 - 16.30
Tisdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.30
Torsdag 08.00 - 16.30
Fredag 08.00 - 15.00

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER