Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn

Hur söker jag ekonomiskt bistånd?

Du ansöker om ekonomiskt bistånd via kommunens e-tjänst. För att kunna ansöka via e-tjänsten krävs att du och en eventuell medsökande har en e-legitimation, till exempel mobilt bank-ID.

På e-legitimation.se finns utförlig information om hur du skaffar dig e-legitimation.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Gör din ansökan

  1. Samla alla handlingar (kontoutdrag, fakturor, kvitton, hyresavtal, intyg, avtal med mera) om inkomster och utgifter som ska tas upp i ansökan. Dessa handlingar behöver inte skickas med, men var noga med att spara dem. Vid en granskning ska alla handlingar skickas till oss. Däremot behöver du skicka med underlag för din planering ( exempel läkarintyg vid sjukskrivning, handlingsplan från Arbetsförmedlingen och anställningsavtal).

  2. Logga in på e-tjänsten med din e-legitimationlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Använd Google Chrome som webbläsare för att det ska fungera på bästa sätt.

  3. Besvara frågorna i e-ansökan.

  4. Skicka in e-ansökan och signera med e-legitimation. Om ni är två som söker måste båda personer signera för att vi ska börja handlägga er ansökan.

  5. Du/Ni blir kallade till ett nybesök via e-tjänstens meddelandefunktion.

  6. Ansökan granskas/handläggs av handläggare.

  7. Beslut fattas och meddelas via e-tjänstens meddelandefunktion.

Du kan endast söka ekonomiskt bistånd en gång per ansökningsmånad. En ansökningsmånad är tillgänglig för ny ansökan tidigast två veckor innan föregående period du sökt för går ut. Till exempel kan du ansöka om ekonomiskt bistånd för ansökningsmånad januari från den 16:e december.

Uppdaterad 2020-01-15

 

E-post
kontakt@kavlinge.se

Telefonnummer
046-73 90 00

Organisationsnummer: 21 20 00 1058


Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge

Besöksadress kommunhuset
Kullagatan 2, Kävlinge


Öppettider kommunhuset
Måndag 08.00 - 16.30
Tisdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.30
Torsdag 08.00 - 16.30
Fredag 08.00 - 15.00

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER

Facebook logga