Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn

Individuellt utflyttad daglig verksamhet

För de personer som har förmåga och intresse av att få möjlighet att ha sin dagliga verksamhet utflyttad som en enskild plats på ett företag eller annan arbetsplats i kommunen.

Skräddarsytt arbete

  • Arbetet skräddarsys i samarbete mellan arbetsplats och individen tillsammans med arbetskonsulent från daglig verksamhet.
  • Arbetskonsulent introducerar deltagaren på arbetsplatsen och är med på plats utifrån behov av stöd från deltagare och arbetsplats.
  • Personen arbetar sedan tillsammans med en person från arbetsplatsen och de har fortsatt kontakt och stöd av arbetskonsulent från daglig verksamhet efter behov.

En del personer arbetar på detta sätt på heltid medan andra arbetar på deltid. För en del personer fungerar det istället bäst att vara på arbetsplatsen under några timmar, en till flera dagar varje vecka. Då kombinerar de ett deltagande i någon av våra gruppverksamheter, med att ha en delvis utflyttad verksamhet.

För några personer fungerar det bäst med att de arbetar tillsammans med en handledare ute på en arbetsplats. Då finns handledaren från gruppverksamheten med som ett stöd i utförandet av arbetsuppgiften.

Namnet individuellt utflyttad daglig verksamhet beskriver just anpassning efter individen.

Arbetsplatser

Arbetsplatser som tagit emot deltagare med utflyttad daglig verksamhet är bland annat serviceenheten vid polisen i Lund, Västra Karaby ridklubb, köket och hemvården på Ligustern, KKB, Högs handelsträdgård, 4H-gården i Barsebäck, Second hand butik Öppna Hjärtat, Lidl, biblioteket i Kävlinge och Furulunds IK, Coop, 4-tassar hundpensionat och hunddagis.

Personal och kompetens

I individuellt utflyttad daglig verksamhet arbetar två arbetskonsulenter.

Tillsammans med dig och med respekt för dina önskemål arbetar vi inom LSS och socialpsykiatri utifrån dina behov och förutsättningar. Vårt fokus är att ge dig möjlighet till ett GOTT LIV.

Kvalitetsarbete

Verksamheten utför löpande egenkontroller som presenteras i den årliga kvalitetsrapporten. I våra löften till dig som kund kan du läsa mer om den kvalitetsnivå som är politiskt antagen.

Synpunkter och klagomål

Tala i första hand med personalen eller enhetschef för verksamheten.
Du kan också vända dig till Kävlinge kommun via kontakt Kävlinge tel. 046-73 90 00 eller lämna dina synpunkter via Åsikt Kävlinge.

Organisationsform

Kommunägt

Entrén till Ligustern


Uppdaterad 2020-10-26

 

E-post
kontakt@kavlinge.se

Telefonnummer
046-73 90 00

Organisationsnummer: 21 20 00 1058


Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge

Besöksadress kommunhuset
Kullagatan 2, Kävlinge


Öppettider kommunhuset
Måndag 08.00 - 16.30
Tisdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.30
Torsdag 08.00 - 16.30
Fredag 08.00 - 15.00

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER

Facebook logga