Dela

Tipsa en kompis
Dela på Facebook Dela på LinkedIn

Tydliggörandegruppen

Tydliggörandegruppen är en grupp inom dagligverksamhet som vänder sig till personer inom autismspektrumet. Gruppen arbetar med hjälp av en strukturerad och tydliggörande metodik, TEACCH. Med detta arbetssätt försöker man skapa en förutsägbarhet i tid och rum.

Bakning

Individuellt schema med olika aktiviteter

Varje deltagare jobbar utifrån ett individuellt anpassat schema som innehåller skrivna ord eller bilder så att dagen blir tydlig för individen. Arbetsuppgifterna är anpassade efter individens behov och intresse. Deltagarna arbetar både individuellt och i grupp beroende på arbetsuppgifterna.

Deltagarna har individuell gymnastik, åker tillsammans på en ”papperstur”, där gruppen hämtar kartonger på företag som de sedan kastar på återvinningscentralen. På schemat står även bakning utifrån ett tydliggörande schema för att öka individens självständighet.

Vi får också monteringsuppgifter från en plastfabrik.

En gång i veckan åker gruppen till ett stall och gör olika sysslor som att mocka, sopa gångar och fylla på vatten i hagarna.

Under promenader och cykelturer levererar vi bland annat glasburkar men har även andra uppgifter.

Kontakt

Adress: Västra Långgatan 24, Kävlinge
Telefon: 046-73 96 52

Personal och kompetens

Tillsammans med dig och med respekt för dina önskemål arbetar vi inom LSS och socialpsykiatri utifrån dina behov och förutsättningar. Vårt fokus är att ge dig möjlighet till ett GOTT LIV.

Kvalitetsarbete

Verksamheten utför löpande egenkontroller som presenteras i den årliga kvalitetsrapporten. I våra löften till dig som kund kan du läsa mer om den kvalitetsnivå som är politiskt antagen.

Synpunkter och klagomål

Tala i första hand med personalen eller enhetschefen för tydliggörandegruppen.
Du kan också vända dig till Kävlinge kommun via kontakt Kävlinge tel. 046-73 90 00 eller lämna dina synpunkter via Åsikt Kävlinge.

Organisationsform

Kommunägt


Uppdaterad 2020-10-26

 

E-post
kontakt@kavlinge.se

Telefonnummer
046-73 90 00

Organisationsnummer: 21 20 00 1058


Postadress
Kävlinge kommun
Verksamhetens namn
244 80 Kävlinge

Besöksadress kommunhuset
Kullagatan 2, Kävlinge


Öppettider kommunhuset
Måndag 08.00 - 16.30
Tisdag 08.00 - 17.00
Onsdag 08.00 - 16.30
Torsdag 08.00 - 16.30
Fredag 08.00 - 15.00

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER

Facebook logga